Samtlige av drillgruppas utøvere kvalifiserte seg til å stille i mesterskapet.

Anne Abelseth Ørnsrud i solo one baton, Lotte Kaarbø Helstrøm i solo Xstrut, Sofia Kaarbø Craig i solo one baton og solo Xstrut, og Johannes Kaarbø Helstrøm i solo one baton, solo two baton og dance solo.

Lotte Kaarbø Helstrøm under NM-uttak i solo xstrut. Foto: Explosion drillklubb
Anne Abelseth Ørnsrud under NM-uttak i one baton. Foto: Explosion drillklubb

Under premieutdelingen ble det klart at klubben hadde fått sin første norgesmester, og sine første uttak til et internasjonalt mesterskap.

Sofia Kaarbø Craig fikk 1. plass i solo xstrut youth, og ble dermed norgesmester.

Johannes Kaarbø Helstrøm fikk sølv i samtlige 3 programmer, solo one baton, solo two baton og solo dance, og ble Norges beste gutt i youth. Dette resulterte i EM-uttak i alle 3 soloer.

Johannes Kaarbø Helstrøm fikk sølv i 3 programmer. Foto: Explosion drillklubb

EM skal avholdes i påsken 2024.

Klubben var også med å ta sølv i dance team junior 1.divisjon sammen med team Nord-Norge. Teamet består av drillere fra Harstad skoles musikkorps, Explosion drillklubb Harstad, North baton twirling(NBT)og Svolvær skoles musikkorps.

Pernille Pettersen fra NBT er trener for teamet.

Fra venstre: Arya (NBT), Silje (HSMK), Cassandra (NBT), Lotte (EXD), Johannes (EXD), Alekssandra (NBT) og Milla (Svolvær) Foto: Explosion drillklubb

– Samtlige i klubben er nå veldig motiverte, og ser fram til jobbe videre for å nå nye mål. Et så bra mesterskap gir virkelig motivasjon framover. Sesongen er over, men jobben mot neste sesong starter allerede denne uken med 5-dagers kurs i Gausdal, - før det blir en velfortjent sommerferie, sier klubbleder Therese Alm.

I august skal klubben på kurs i Arendal med noen av de beste drillerne i verden, takket være støtte fra Skipsreder Tom Wilhelmsen stiftelse.

– Vi er enormt takknemlig for den støtten vi har fått så langt for å kunne starte opp klubben, samt å kunne utvikle utøvere til å bli best i Norge. Klubben håper nå å kunne få inn sponsorer som er villig til et samarbeid, sier Alm.

Sofia, Johannes, Lotte og Anne i Explosion drillklubb. Foto: Explosion drillklubb

– Samtidig at det blir mulighet til å få mer treningstid i haller, slik at utøverne får utviklet seg til sitt fulle potensiale, og at flere kan få muligheten til å drille i Explosion drillklubb Harstad, legger hun til.