Harstad Tidende gjorde i 2017 et TV-intervju med Leif Lorentzen, der han forteller om dramaet som nær kostet han livet.

Leif Lorentzen gikk bort i juni 2021, 90 år gammel.

«1. september 1958: På storlageret til Norull, nesten nederst i Havnegata, var de i ferd med å sluttføre arbeidet med en større ordre, og skulle ha «femminutt». De tre som satt utenfor den doble port-døra ble var en stor røyksopp over Kråkenes. Lyden fra eksplosjonen kom akkurat idet fjerdemann var på tur ut porten, tett fulgt av trykkbølgen som kasta ham inn igjen idet han så å si tok imot med solar plexus.

Eksplosjonene martret alt omkring seg, blåste ut dører og vinduer i byen. Flammer, stein, jernskrap og granater ble slynget vidt omkring.»

Slik begynner historiker Gunnar E. Kristiansen sin grundige artikkel og redegjørelse for infernoet som utspant seg på Trondenes og i Harstad for nøyaktig 65 år siden.

Et mirakel at han overlevde

At den tragiske dødsulykken kunne rekonstrueres med så stor presisjon i ettertid, skyldes Leif Lorentzen som på mirakuløst vis overlevde de voldsomme eksplosjonene på Trondenes. Takket være snarrådighet og ekstremt god fysisk form, klarte han å komme seg i sikkerhet. Så heldige var ikke fem av hans kolleger, som altså måtte bøte med livet.