Det sier Venstres Maria Serafia Fjellstad foran dagens møte i kommunestyret. Her vil rådmannen orientere om arbeidet administrasjonen har gjort med sentrumsplanen etter vedtaket i juni.

– Dette vedtaket legger havnas forslag til grunn for gigantutbygging. Det skal fylles ut et areal som er på størrelse med to fotballbaner. Utfyllingen skal skje mellom piren der havnebygget står og Larsneset. Man ser for seg parkeringsplasser eller parkeringshus på det nye området, sier Fjellstad.

Venstres ordførerkandidat påpeker at byer som lykkes, kjenner sin historie og setter folk først. Disse byene legger til rette for at innbyggerne har mange og varierte steder der de kan møtes.

– Juni-vedtaket prioriterer biler og betong. Venstre ønsker ei byutvikling som fremmer målsetningene om mindre biltrafikk i et grønnere sentrum, sier Fjellstad.

Hun viser til at veivesenets viktigste innsigelse til Sentrumsplanen er at det legges opp til mer trafikk til Larsneset-området. Dette står i motsetning til målsetningene i Harstad-pakken.

Fjellstad viser til at sjupunkt-vedtaket i juni-møtet legger til grunn at det skal brukes steinmasser fra tunnelen i Harstadåsen til havneutfyllingen.

– Det har senere vist seg at Harstad Havn KF ikke har gjort det nødvendige papirarbeidet i saken, og dermed ikke fikk steinmasser. Dette vedtaket faller med det i grus, sier Fjellstad.

Juni-vedtaket innebærer også en trafikkløsning som verken er utredet, kostnadsberegnet eller tidligere sendt ut til offentlig ettersyn. Dette er en løsning som kommunen helt og holdent må finansiere selv, sier Fjellstad. Hun konstaterer at det dermed er umulig å få behandlet Sentrumsplanen før jul, slik juni-vedtaket forutsatt.

Hun mener Høyre, Frp og Sp går baklengs inn i framtida med sitt vedtak.