Fellesferien er godt i gang og med noe bedre vær i sikte snøres turskoene på i harstadområdet.

- Selv om det er lenge før sesongen er ferdig, ser vi en positiv utvikling blant turgåerne ettersom mange har tatt i bruk vår nye app for å registrere turene, opplyser seniorkonsulent i bedriftsidretten i Troms, Kjell Søreide.

Lettere med ny app

-Nå som vi har introdusert en app for å registrere turene i tillegg til nettsidene og heftene, er jeg positiv til at det blir lettere og bedre for turgåerne. Dette gir også deltakerne muligheten til å følge med på antall turer, hvor mange forskjellige ruter og antall kilometer de har gått totalt på våre nettsider, sier Søreide. Så langt har det blitt registrert nesten 8900 turer i Harstad, og den gjennomsnittlige turgåer har så langt gått 11 turer i år. Den mest ivrige har gått over 200 (!) turer, og 700 kilometer så langt.

Nært og kjært

Av de 20 forskjellige turmålene som Ti på Topp har å by på er det ingen tvil om at Folkeparken og Musvannet i kjernen av Harstad er de mest populære. Disse nærmer seg 1100 registrerte turer hver, noe som kun Trillingen med sine 1000 turer har håp i å nærme seg. Mange har også valgt å forevige disse turminnene på Instagram under #TIPÅTOPP og #TIPÅTOPPHARSTAD, som også vises på nettsidene til Ti på Topp. Konkurransen varer fram til 2. oktober.

APP: Nytt av året er at turene kan registerer med egen Ti på topp-app. Foto: Picasa