Årsaken til hasteomgjøringen er nærmest fornøyelig: Ordfører Marianne Bremnes feil-

informerte Frps Eivind Stene – etter selv å ha blitt feilinformert av administrasjonen.

100 plasser borte

I en interpellasjon i kommunestyret i går tok nemlig gruppeleder Eivind Stene tok opp problemene med at over 100 gratis parkeringsplasser utenfor bykjernen har forsvunnet med utbyggingen av Harstadpakken.

– Vil ordføreren opprettholde tilbudet om gratis parkering utenfor bykjernen, spurte Stene.

Marianne Bremnes svarte at gratis parkering utenfor sentrum blir videreført etter at anleggsarbeidene på Sama og Seljestad er ferdigstilt.

– Det er ikke gjennomført særskilte parkeringstiltak i forbindelse med pågående anleggsarbeid, sa ordføreren, og la til folk kunne parkere helt gratis ved Harstadhallen helt ubegrenset.

– Det er blitt meg fortalt at det er knyttet tidsbegrensninger til disse parkeringsplassene, sa Stene. Ordføreren ristet på hodet, og avkreftet at det var noen begrensninger.

Alarmen gikk

Men det viste seg ikke å være riktig. Og etter hvert ringte alarmklokkene i administrasjonen. Noen husket at det i flere år kun har vært tillatt å stå parkert inntil 4 timer ved Harstadhallen. I løpet av få minutter fikk noen beskjed om å skjule denne tidsbegrensningen med en klistrelapp. Etter hvert skal nåværende skilt byttes ut.

I mellomtiden dro Eivind Stene på befaring til Harstadhallen for ved selvsyn å se hva som var rett.

«Makstid 4 timer. Overtredelse kan medføre kontrollavgift /borttauing», sto det på skiltet.

Stene reagerer kraftig på feilinformasjonen:

– Når ordføreren svarer på en interpellasjon, må jeg kunne stole på at de svarene som gis er korrekte. Jeg forventer at byråkratene gjør en god og grundig jobb med å gi oss politikere best mulig informasjon. Når det er sagt er det i hvert fall ingen tvil om at mine spørsmål resulterte i at det nå er blitt gratis parkering ved Harstadhallen hele dagen.

Ordfører Marianne Bremnes sier til Harstad Tidende at hun er nødt til å stole på den informasjonen hun får fra administrasjonen.

Senere på kvelden, etter å ha konferert med rådmannen kom Bremnes fram til at de ikke hadde feilinformert, slik hun ser det.

– Foran Harstadhallen var det for å hindre nattparkering tidbegrenset parkering. Men andre plasser på stadionområdet hadde ikke slik begrensning. Jeg mener derfor at svaret var dekkende, poengterte hun.

Saken løst

– Nå er det i alle fall klart at folk kan parkere uten begrensninger ved Harstadhallen. Parkeringsproblemene er løst, og det er jeg glad for, sa ordføreren.

Bremnes viste for øvrig til at det opprinnelig var cirka 100 gratis parkeringsplasser på Sama. Da studentboligene ble bygd, ble det bare plass til cirka 30 – 35 plasser på området. Etter at anleggsarbeidene på Sama er ferdig, vil det bli etablert cirka 30 plasser på oversiden av rundkjøringen.

Også på Seljestad var det opprinnelig cirka 100 gratis plasser. Halvparten forsvant etter at Byggmakker Per Strand etablerte seg der. Området der de 50 offentlige parkeringsplassene var tidligere, blir nå leid ut til Aldesa i forbindelse med anleggsarbeidet med tunnelen. Parkeringsplassene blir videreført etter tunnelen er ferdig bygd.

Harstad Tidende kjenner til at tidsbegrensningen på parke

Senere: Tidsbegrensningen klistret over.