Stedet var bilverkstedet på Stangnes videregående skole. Fylkesmesterskapet i bilfag i regi til Opplæringskontoret for Yrkesfag hadde startet.

- Jeg er en av to lærlinger som deltar i klassen for lette kjøretøy, forteller Henrik Nilsen.

- Jeg synes det er greit å få testet seg her på Stangnes med bilrelaterte oppgaver med sensorer til stede, sier Nilsen.

21-åringen er 2-årslærling ved bilverkstedet som ligger i de samme lokalene som Nordic Last og Buss på Seljestad.

- Der er det et eget bilverksted for mindre kjøretøy, forteller Nilsen.

Han skal i løpet av fredagen innom fem stasjoner og skal løse fem oppgaver.

På den aktuelle stasjonen han var på under besøket, så var den en Toyota Carina 88-årgang som skulle sjekkes.

Tenning, batteri og spenning ble sjekket på bilen.

- Jeg ser dettte som fin trening mot fagprøven. På jobben skrur vi på alle typer biler, forteller Henrik Nilsen, som var en av tre deltakere fra Harstad i fylkesmesterskapet i bilfag i Harstad fredag. Han deltok i klassen for lette kjøretøy. De to andre deltakerne deltok i klassen for tunge kjøretøy.

- Det er totalt ni deltakere i fylkesmesterskapet. Tre fra Harstad og Tromsø. Fire kommer fra Finnsnes, forteller Petter Kulseng, som sammen med Hilde Lilleng ved Yrkesfaglig Opplæringskontor Harstad står som arrangør. Med god hjelp av kontorene i Tromsø og på Finnsnes.

- Vi har også mange dyktige verkstedfolk og lærere som er med som sensorer under mesterskapet. Deltakerne skal i løpet av dagen gjennomføre oppgaver på fem stasjoner, sier Kulseng.

Han startet opp ved Yrkesfaghlig Opplæringskontor Harstad i fjor, etter å ha jobbet som lærer ved Kila skole i 16 år.

Fredag ettermiddag var det evaluering. Fredag kveld var det klart for premieutdeling og middag. Klassevinnerne ville gå videre til en norgesfinale (NM) for bilfag i Bergen i oktober.

OPPLÆRING: Petter Kulseng jobber med å skaffe lærilngeplasser til elever fra den videregående skolen. Etter 16 år som lærer ved Kila skole, startet han i fjor opp ved Yrkesfaglig Opplæringskontor Harstad. Kontorene i Troms arrangerte fredag fylkesfinale i bilfag i Harstad. Foto: Tore Skadal
ARENA: Ni deltakere var fredag i aksjon ved Stangnes videregående skole under fylkesfinalen i bildag. Foto: Picasa