Jan Fjellstad og Venstre var mot Harstadpakken inntil han og partiet snudde etter valget i 2011. I dag angrer han ikke på avgjørelsen.

- Nei. Jeg vet hva jeg sa før valget i 2011. Så kom sterkt pålegg fra eget parti som anbefalte å snu. Gjort er gjort og spist er spist, sier han.

Les også: Harstadpakken sprekker med 900 millioner kroner

I ettertid mener han at Harstadpakken er bra for kommunen, til tross for overskridelser på nesten 1 milliard kroner.

- Vi har en aktivitet i byen og regionen uten like, sier Fjellstad.

Vil ikke kutte

Venstrepolitikeren sier at det blir vanskelig å kutte noe i Harstadpakken for å komme unna ekstraregningen på 900 millioner kroner.

- Ser man bort fra tunnelen, så er det snakk om å kutte en rundkjøring samt gang- og sykkelstier. Det går ut over myke trafikkanter som er hovedgrunnen til at partiet stemte for pakken i sin tid.

Fjellstad understreker at dette ikke er diskutert internt i partiet.

- Men jeg tror vi kommer til å lande på at Harstadpakken må fullføres.

Fjellstad er ikke veldig overrasket av summen på overskridelsene.

- Det kom først melding om at man måtte vente overskridelser på mellom 100 og 700 millioner kroner, så jeg var forberedt.

Dyrere eller lengre

For å skaffe penger til å fullfinansiere prosjektet må det bli dyrere å kjøre gjennom bomringen. Hvis ikke må den forlenges i tid, sier Fjellstad.

- En mulighet er å kombinere de to tingene. Når det er sagt, er Harstadpakken noe av det billigste i landet med tanke på bompengesatsene. Jeg hadde besøk fra Trondheim og de bare lo av prisene og mente at det ikke var så mye.

Senere denne måneden skal det være åpent temamøte om Harstadpakken. Nå tror Fjellstad at interessen kan bli stor.

- Vi må nok finne et stort rom.

- For mange kommer til  å bli forbannet, tror du ikke?

- Jo. Det regner jeg med.

- Hvordan kunne dette skje?

- Prisene fra 2014 er ikke justert opp. Ellers må man stille spørsmål om hvor man har regnet feil, men ser man på andre prosjekter rundt om i landet, er dette ikke så mye.