Konsernsjef Thor Allan Nordvik vil ikke bekrefte beløpet.

– Kjøpesummen er foreløpig konfidensiell mellom partene.

Nordvik sier kjøpet er en ren eiendomsinvestering, men han påpeker samtidig at investeringen gjenspeiler troen de har på Harstad.

– Formelt overtar vi bygget i januar, sier han.

18 millioner

Det var Bengt Are Danielsen, representant for Byggtorget-kjeden, som førte opp bygget på 2.950 kvadratmeter på Stangnesbasen. Bygget kostet 18 millioner kroner og ble åpnet 1. mars 2007. Det var en storslagen innvielse med 170 inviterte gjester og ordfører Halvar Hansen og næringsrådgiver Helge Schjølberg i spissen. Men allerede i desember 2008 ble byggtorget-butikken slått konkurs. Fra mars 2009 har Biltema vært leietaker hos Danielsen. Husleien skal etter det Harstad Tidende kjenner til være på over to millioner kroner i året.

– Biltema har en lang leieavtale, så de vil være i bygget så lenge de ønsker, sier Nordvik.

Nordvik-gruppen er byens Toyota-forhandler, som ligger like ved Biltemabygget.

Ruster opp

– Vi har store planer for Harstad. Vi er i en positiv vekst etter som vi selger stadig flere brukte og nye biler fra anlegget på Stangnesbasen.

Konsernsjefen sier de har en dyktig stab og nå skal de ruste opp Toyotabygget.

– Vi regner med å bruke rundt to millioner kroner på å gjøre anlegget mer moderne. Det vil bli en ny utstillingshall, kontorer og kundemottak. Dette er grep som vil gjøre oss enda mer interessant for bilkjøpere, sier Nordvik.