Slik innledet leder av planutvalget, Halvar Hansen, sitt innlegget der han begrunnet Aps forslag til reguleringsplan for Sørlimarka øvings- og skarpskytingsfelt.

– Uten å komme i konflikt

– Vi ønsker å finne en løsning som gjør det mulig at området kan brukes sikkert av allmennheten, noe også Statskog som grunneier vektlegger i sin innsigelse.

– Utvidelsen av skytefeltet som den nye planen legger til grunn, vil være til hinder for allmennheten til å benytte området.

– Dette må vi å få til uten å komme i konflikt med Forsvarets bruk av området, sa Hansen. Han la fram følgende tilleggsforslag til rådmannens innstilling, der det blant annet står:

Må sikre på forsvarlig måte

«Kommunestyret vedtar å etterkomme merknader innkommet om allmennhetens bruk av området, og vedtar endringer i planbestemmelsene for å legge til rette for at allmennheten også i fremtiden kan benytte området når Forsvaret ikke har øving og skarpskyting i området.

Kommunestyret vedtar også bestemmelser som forplikter Forsvaret til god varsling og utplassering av vaktposter når det skal foregå skarpskyting i området.

Vinterstid må Forsvaret sørge for at skiløypetrasé opparbeides og gjøres tilgjengelig for allmennheten når Forsvaret har øving. Plankart som ble lagt ut til offentlig ettersyn legges til grunn, slik at løypetraseen kan gå gjennom øvingsområdet som det har vært praksis for i alle år.

Forsvaret skal varsle øving/skarpskyting og sikre området på forsvarlig måte med merking og utplassering av vaktpost(er) for å unngå at sivile tar seg inn der skarpskyting pågår»

I høytider som juleferie, påskeferie, vinterferieuker i skoler i Harstad samt lørdag og søndag, skal det ikke foregå skarpskyting i området. Plankart lagt ut til offentlig ettersyn legges til grunn slik at skiløypetrasé kan kjøres gjennom området når Forsvaret ikke har øving/skarpskyting i feltet.

Dette tilleggsforslaget ble vedtatt mot en stemme avgitt av Miljøpartiet de grønnes representant Lasse Høe

Forslagsstiller: Halvar Hansen, fremmet forslaget som åpner for å legge til rette for skiløyper gjennom Forsvarets skytefelt i Sørlimarka. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen