Ordene « Vi savner deg» ledsaget av et historisk bilde av Øystein med barna på fanget. Alle vi som lærte Øystein å kjenne kan si det samme: « Øystein Vi kommer til å savne deg».

Øystein ble født 9/11 1944. Han ble tidlig opptatt av Forsvaret og viet hele sitt yrkesaktive liv til Hæren der han ble oberstløytnant. For Øystein var ikke dette bare et yrkesvalg, det var en livsstil og et patriotisk valg. Han hadde offiserers beste egenskaper livet ut.

Nordnorsk serie og cupmester med HIL

For oss som elsker fotball var Øystein et ikon. Han fikk oppleve en ungdomstid med HIL som beste lag i landsdelen. Han ble lagets keeper etter Eivind Grønli og opplevde å bli både nordnorsk serie- og cupmester. Cupmesterskapet hans kom i en legendarisk finale mot Mjølner der HIL vant 3–1 på Narvik stadion. Rolf Loffens Simonsen skjøt så hardt at smellet i tverrliggeren fikk F-16 på vingene fra Bodø, og unger helt til Bjerkvik ble tatt inn. Øystein var opphavet til mange gode og overdrevne humor.

To landsdelskamper

Øystein fikk to landsdelskamper, og debuterte 16. juli 1969 da Nord-Norge slo Nord-Finland 2–1. I den kampen debuterte også en annen HIL-legende, Bjørnar Bendiksen. Hans andre kamp kom i 1975, da Nord-Norge slo Nord-Sverige 3–2 på Alfheim i Tromsø. Øystein kriget om plassen med storheter som Mjølners Herbert Randahl, Glimts Reidar Tessem og AILS Willy Kristiansen.

Offiser tvers igjennom

HIL var offiser på Åsegarden i mange år. Kompaniet hans i 3. bataljon var godt trent, hadde knallhard disiplin. Soldatene som fikk oppleve han som tøff, lun og lojal offiser, glemmer han aldri. For HIL var han nyttig også fordi han var med å bidra til at gode spillere fikk avtjene verneplikten på Åsegarden. Han sørget også for skopuss til klubben, det medførte oppstrekk å spille i upussa sko på HIL. De som fikk oppleve HIL-garderober kan ennå kjenne lukta av Thermal for leggene, skopuss fra Åsegarden og appelsiner fra Bothner.

Holdt kontakten med HIL og Harstad livet ut

Øystein flyttet til Oslo og giftet seg med Monica Skaug Ness i 1999. Med hytte i Østfold og vinterturer til Kanariøyene trivdes han med pensjonisttilværelsen. Han var ofte hjemme i Harstad, og oppsøkte alltid HIL-venner og HIL-huset. Han så de fleste av HILs kamper på Østlandet. Han fulgte alle kampene og ga ros eller trøst, alltid med den lojalitet han hadde som del av sin personlighet. Alltid med tro på fremtiden. Alltid følte vi at han var med, kunne høre hans stemme og føle hans lunhet. Han dro til Syden 5. februar i år på langtidsferie. I natt ville ikke hjertet mer, og en legende i HIL gikk bort.

Vi vil savne deg, Øystein. Du var helt spesiell for så mange forsvars- og fotballvenner.