OPPDATERT: Hunden ble funnet tirsdag morgen.

Mandag kveld var situasjonen fortvilet:

– Vi er ganske fortvila. Det er ingen som har sett snurten av hunden i hele dag, så vi forstår ikke hva som har skjedd, sier matmor Ann Sissel ANnie Olsen til Harstad Tidende mandag kveld.

Hun forklarer at Dennis aldri har stukket av før. Hver morgen luftes han rundt eiendommen, men går aldri langt unna huset, uansett om det kommer folk eller andre dyr forbi.

– Han har aldri vært borte før. Jeg frykter at han er død, ellers hadde han kommet hjem, sier Olsen.

Over 20 personer har lett etter Dennis hele dagen. De har lyst med lykter i alle grøfter, kriker og kroker fra Ervika og helt bort til Åsegarden.

Olsen oppfordrer alle som har mulighet til å være med å lete etter Dennis til å møte opp ved Bygdestua i Ervik tirsdag klokken 09:30.

– Vi trenger den hjelpa vi kan få. Hvis noen har mulighet til å hjelpe blir vi glade for det. Da kan vi organisere oss og lete systematisk. Hvis han ligger død en plass kan det ikke være så langt unna.

Selv om døden er verste scenario, er det noe Olsen forbereder seg på at er tilfelle.

– Jeg kommer aldri til å klandre noen som kjører på hunder eller katter. Det er sånt som kan skje nå når det er mørkt. Men hvis det hadde skjedd vil jeg tro vedkommende hadde meldt seg, så jeg klarer ikke skjønne hva som kan ha skjedd med Dennis, sier Olsen.