I forbindelse med arrangement verdenskafe med hatt, hvor circa 60 kvinner var til stede, åpnet Hilsegate i Harstad sentrum.

– Harstad trenger å bli en mer vennlig by. Vi må huske på det og få det til å bli en vane å si hei. Nå tror vi folk blir å hilse mer på hverandre, sier Anne Karin Arvola.

– Vi håper folk blir bevisst på hvor viktig det er å se hverandre og si hei, og hvor godt det er å si et hei og få et hei tilbake, sier Kristin Richardsen, som sammen med Arvola er skaper bak Hilsegata i Harstad.

Målet med verdenskafe med hatt, er å løfte seg selv og andre, bli kjent med nye mennesker og la seg inspirere. Dette er sjuende gang arrangementet finner sted. De har hatt egne temaer på hvert arrangement og mange kvinner har vært og fortalt om sine prosjekter samt at de har hatt flere artister som har opptrådt.

– Vi skal vise hvem vi er og fellesskapet vårt. Alle mennesker trenger å bli sett, sier Arvola i talen sin på Bark.

– Vi har hatt fullt hus på hvert arrangement, som betyr 60 til 70 kvinner tilstede og alle med hatt. Dette med hatt har mer vært en fellesnevner og morsomhet, mens tema og vårt engasjement i dette har et viktig budskap: Å løfte seg selv og andre - å gå hjem fra disse kveldene inspirert, med åpenhet og vennlighet, sier Arvola og Richardsen.

Foto: Håkon Wikan
Berit Elisabeth Henriksen spilte opp til dans og hilsing. Foto: Håkon Wikan