Skal du bruke båten i desember bør du ta dine forholdsregler, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi synes det er flott at stadig flere bruker sjøen og kysten vår året rundt. Samtidig er det viktig å ta en ekstra sikkerhetssjekk og være forsiktig nå som det er kaldt i vannet og været er ustabilt, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

På denne tida av året hjelper Redningsselskapet flest fiskere, men også fritidsbåter og kajakkpadlere trenger assistanse. Folk blir overrasket av dårlig vær, går på grunn, får tau i propellen, motorstopp eller grunnstøter hele året, selv om antallet er kraftig redusert. Forskjellen på å havne i sjøen i desember og juli er stor, da temperaturen i vannet nå fort gir kritiske konsekvenser.

Den vanligste dødsårsaken forbundet med bruk av fritidsbåt er fall over bord.  36 mennesker druknet fra fritidsbåt i 2015.

Redningsskøytene er i vanlig beredskap gjennom julehøytida. 25 av de 50 redningsskøytene har fast ansatt mannskap, som bor om bord eller i umiddelbar nærhet til redningsskøyta. De siste 25 redningsskøytene bemannes av til sammen 1 200 frivillige fra Redningsselskapets sjøredningskorps. Hittil i år har redningsskøytene hjulpet 14 873 mennesker på sjøen.