Anmeldelsen ble levert til politiet 31. juli, men ble først kjent for de fleste politikere og administrasjonen onsdag. Det er Harstad kommune ved Areal og byggesakstjenesten som ifølge advokat Mathisen anmeldes for dokumentfalsk av offentlige dokumenter som ble oversendt Fylkesmannen i Troms.

– Må ha vært fullt klar over dette

Mathisen hevder dette ble gjort for å forlede Fylkesmannen til å fatte et vedtak på uriktig rettslig og faktisk grunnlag, og av avgjørende rettslig betydning for hjemmelshavere av naboeiendommen til Gullhauggata 4. I de forfalskede dokumentene fra kommunen er denne tomten inntegnet med en egen strek som juridisk oppdelt, noe den faktisk eller juridisk ikke har vært. Dette må kommunens representanter ha vært fullt klar over, mener han.

Opp til politiet å avgjøre

Jostein Rasmussen mener bevisene som følger med vedleggene til anmeldelsen tyder på at det kan dreie seg om dokumentfalsk.

– Dette er meget alvorlig. Denne saken kan utvikle seg til en uheldig sak for kommunen. Nå blir det opp til politiet å avgjøre hva som skjer videre i denne saken. I vedlegget til anmeldelsen er det vist til korrespondanse mellom Fylkesmannen og Harstad kommune ved Areal og byggesak, der det fremgår at denne korrespondansen ikke stemmer overens med hverandre. På det grunnlaget trekker Mathisen konklusjonen at det dreier seg om dokumentfalsk, sier Rasmussen.

Ingen kommentar

Enhetsleder Jan Inge Lakså ved Areal og byggesakstjenesten hadde ikke sett anmeldelsen før møtet i planutvalget startet.

– Jeg har så vidt fått kikket på den under møtet, men ikke sett hele innholdet i den. Jeg ønsker ikke å kommentere den før jeg har satt meg inn i den. Du bør heller ta kontakt med politiet for å høre hva de har tenkt å gjøre med den, sier Lakså.

Heller ikke rådmann Hugo Thode Hansen var kjent med anmeldelsen før onsdag.

– Jeg har ingen kommentar utover at vi vil gå igjennom den så raskt som mulig og avvente politiets etterforskning i saken.

ukjent: Anmeldelsen av Harstad kommune ved Areal og byggesak var inntil onsdag ikke kjent for enhetsleder Jan Inge Lakså. Foto: Andreas Isachsen