Hvis du kjører inn til Møkkelandsvannet og kommer inn på veien mellom Ervika og Sollia venter dette synet på en av sideveiene. I området er det et stort problem at folk dumper sine uønskede ting, men sjelden er det sånn at folk kvitter seg med hele inventaret.

- Nå har noen satt fra seg et flyttelass langs veien. Det er stoler, senger, sofa, støvsuger, skrivepult, salongbord og mer. Det ser helt grotesk ut, sier en mann som bor i området.

Han sier at folk er vant til at folk kaster søppel i skråningene på vei mot Åsegarden.

- Men noe slikt som dette har jeg ikke sett før, sier mannen.

Før har han funnet komfyrer, bildekk, girkasser og andre ting langs veien.

Mye av dette kan leveres gratis

Miljørådgiver i Harstad kommune, Tyra Meininger Saudland, sier at hun blir oppgitt av bilder som de fra Møkkelandsvannet.

- Det er utrolig dumt når folk forsøpler i stedet for å levere sitt avfall gratis på HRS. Nå har alle en stor kvote de kan levere gratis hvert år. I tillegg er mye av det folk dumper i naturen ting du lett kan levere gratis til elforretningene. Eksempler er vaskemaskiner og kjøleskap.

Vil søke etter synderen

Miljørådgiveren sier at kommunen alltid gjør sitt beste for å finne de som har dumpet søpla. I stedet for å gjøre det gratis på HRS, kan vedkommende ende opp med en saftig regning.

- Noen ganger legger folk igjen navn og adresse blant det som kastes, sier Saudland.

Hvis kommunen ikke finner eieren, må fellesskapet stå for regningen.

Den store dumpesesongen er høst og vår når folk renoverer og fikser i og rundt huset.