Lørdag gikk utøveren fra Tjeldsund Kickboxing Klubb opp til gullmerke i fullkontakt ett år tidligere enn først planlagt. Farstad Grøttem besto testen.

– Gøy å klare dette allerede nå, sier Farstad Grøttem.

Tidligere i sesongen klarte hun bronse og sølvmerket. Lørdag ble hun den yngste i historien til Norges Kickboxingforbund til å klare også gull. Det er ei fjær i hatten både for utøveren selv og for klubben.

– Vi innrømmer at det er stas og ekstra artig at en av våre jenter er tidenes yngste i Norge med et gullmerke. Marlene er tøff og dyktig, og jeg synes hun fortjener dette fordi hun både tar og gir kontakt, er fokusert og holder mål kondisjonsmessig, sier Nina Røberg, en av trenerne i Tjeldsund.

Farstad Grøttem var innstilt på å vente til neste år, men skiftet mening.

– Jeg trodde jeg måtte være 15 år for å få prøve på gull. Det var ikke tilfelle, og jeg valgte å gå rett på fordi jeg følte meg klar for oppgaven, sier 14-åringen.

Hun får ikke gå fullkontakt i Norge før hun er 18 år, men kan delta i såkalt junior-ring fullkontakt. Først om fire år kan hun sparke eller slå mot hodet til en motstander så hardt at det ender med knock out. Inntil da må hun kontrollere styrken.

Tjeldsund forsynte seg med to gull, seks sølv og en bronse i helgens norgescup.