Hva sier du til ørretsafari, gourmetferie og grottevandring?

- Det er mange grunner for å ta ferien i eget land i sommer. Prisene på overnatting har blitt rimeligere på grunn av finanskrisen, spesielt hvis man drar ut av de store byene. Dessuten er euroen dyr nå, noe som gjør det mer attraktivt å feriere hjemme, sier salgsdirektør Terje Berge i FINN reise.

Mange nordmenn kjenner ikke sitt eget land så godt. I sommer har man mulighet til å oppleve noe litt originalt. Ørretsafari i Hemsedal, for eksempel. Hemsedal Booking lokker med en opplevelsespakke hvor du blant annet får være med på ørretsafari med dykkermaske og våtdrakt, klatring i fjell og sykling, såkalt mountainbike.

Enslige med barn kan velge skreddersydd ferie med rafting, brevandring, ridetur, sykling og sightseeing på Geirangerfjorden. De som vil kan også få med seg Galdhøpiggen sammen med egen fører.

Eller hva sier du til en tur til havgapet på Sør-Vestlandet og luksusvillaen Villa Sortland, hvor du kan fråtse i god mat og drikke. Du kan velge om du bare vil slappe av og komme til dekket bord, eller være med på matlagingen.

Andre forslag er kanaltur i Telemark, spaferie i Larvik, sjøsafari i Ålesund, båt- og klatretur i Lofoten eller gruvevandring i Norefjell.

Mulighetene til en ferie utenom det vanlige er mange.