- Jeg tror ikke jorda går under i morgen. Jeg tror jeg ville ha kjent og sett dette veldig tydelig inni meg om det skulle skje, og det har jeg ikke gjort. Men jeg kan ta feil, sier klarsynte Elisabeth Gimsøy som nettopp har flyttet nordover.

Skånlandjenta utfordres av Harstad Tidende på om vi kun har få timer igjen til jordas undergang? Som kjent går mayaindianernes 5000 år gamle kalender ut den 21. desember 2012. Når langtidskalenderen stopper tellingen, har det oppstått mange ulike teorier som blant annet at vi blir truffet av en gigantisk astroide som nå er på vei mot oss, samtidig som den påvirker jordens magnetfelt.

- Jeg tenker at dommedagen er en ny begynnelse for oss alle mennesker som allerede har startet for lenge siden der mørket eller det negative har fått kommer mer tydelig frem det siste året. Dette mens lyset og det positive i oss mennesker økes mer og mer, tror Gimsøy.

Hun tror på mer kjærlighet til menneskeheten og mener det virkelig trenges på hele jorden nå.

- Slik jeg ser det så virker dette året som det tyngste året noen gang for oss. Det har vært mye negativt i oss som har kommet mer frem enn vanlig som har skapt mye frykt i oss, slik at man har tatt valg ut i fra frykt og ikke fra hjerte, sier hun og viser til utrensking, drap og tragedier rundt om i verden på grunn av dette.

Altså ingen undergang for jorda på fredag. Skånlandjenta som nå har bosatt seg i Harstad tror 2013 blir ett veldig fint år.

- De fattige blir rike og de rike blir fattige, spår Gimsøy.

Hun utdyper at det betyr at vi kommer til å bli mindre materalistiske og interesserte i status og penger.