Klokka 11.30 - en halv time før akkordfristen satt av Vikings - skal politikerne diskutere om Harstad kommune kan ettergi 75 prosent av gjelden.

Vikings skylder kommunen 245.000 kroner per 15. desember for reklamesalg og halleie. I tillegg kommer skatter, avgifter, gebyrer og renter. Fram til politikerne samles i formannskapssalen skal hele beløpet legges på bordet.

– Kommunen er nok en av de største kreditorene. Vi må se om det er mulig å gi et svar allerede mandag. Svarfristen er veldig kort med tanke på at det har vært jul. Vi må vurdere lover og regler, samt diskutere det prinsipielle, sier ordfører Helge Eriksen.

I utgangspunktet skulle formannskapet ta stilling til om kommunen kunne gi en støtte på 54.000 kroner til redningsaksjonen. Dette beløpet er av Vikings allerede regnet inn i oversikten, som viser 379.800 kroner.

– Situasjonen er nå ganske forskjellig i forhold til da det i første omgang kun var snakk om å gi et tilskudd fra de kommunale utviklingsmidlene for 2008, bemerker Eriksen.

Han ber politikerne og øvrige kreditorer tenke seg godt om.

– Vi må ta inn over oss at alternativet til frivillig akkord er at klubben begjærer oppbud. Da får ingen av oss en eneste krone, og vi er et idrettslag som skaper entusiasme og begeistring fattigere. Samtidig er dette en viktig prinsipiell debatt, som vi ikke kan ta lett på.

Ordføreren mener en eventuell akkord stiller strenge krav til Vikings.

– Man kan ikke skyve problemer foran seg. Det går ikke bra om man stadig håper på inntekter som ikke kommer. Da blir gjelda større og større. Klubben må ta kontroll, sier ordføreren.

Styremedlem i Harstad Vikings Knut Stokmo og ordfører Helge Eriksen fra et tidligere møte. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø