Siden tirsdag har NSK Ship Design stått på egen stand under fiskerimessa som for tiden arrangeres i Trondheim. Hver dag har selskapet opplevd stort trykk av leverandører og samarbeidspartnere som besøker standen.

Thomas Myhre er én av fire fra selskapets kontor i Harstad som deltar på messa som avsluttes fredag.

– Vi er her for å markedsføre oss som desginselskap, og for å møte nye og eksisterende kunder. Det har gått over all forventning, sier Myhre.

Flere leveranser

Myhre forteller at selskapet allerede har vært i kontakt med flere som ønsker leveranser på torsk og reketråleren, NSK 3278, som blant annet skal gjøre det mer behagelig for de som jobber om bord.

– Kunder ønsker å gå i videre dialog angående tråleren. Båten er under utbygging i Tyrkia. Vi har vært i kontakt med flere som ønsker leveranse, og vi har vært i kontakt med flere rederi som vi skal jobbe videre med.

Stor oppmerksomhet

Onsdag var NSK Ship Design i møte med fem-seks rederi som Myhre påpeker kan være potensielle kjøpere.

Han mener deltakelsen på fiskerimessa betyr mye.

– For vår del er det en fin plass å møte leverandører, kunder og samarbeidspartnere. Her får vi god tid til å markedsføre produktene våre.

Sammen med Nordlaks arbeidet harstadselskapet frem et oppdrettsskip som kan være starten på en bærekraftig revolusjon innen oppdrettsnæringa. Det har NSK Ship Design fått mye oppmerksomhet for i Trondheim.

– Selskaper fra Japan og Kina, samt norske leverandører, ønsker å være med på dette eventyret som ser ut til å gå i boks.

Oppdrettsskipet er 430 meter langt. 2 millioner laks skal være i anlegget.

– Dette er et prosjekt uten sidestykke. Oppdrettsskipet er neste steg i utviklingen for å drive bærekraftig oppdrett, sier Myhre.

Optimisme

Ifølge Myhre har ikke NSK Ship Design aktivert noen nye oppdrag ennå, men har derimot fått henvendelser.

– Mange av henvendelsene er svært interessant. Noen har vi allerede begynt å jobbe med, sier han, og fortsetter:

– Vi har vært opptatt hele tiden med kunder og leverandører under fiskerimessa. Vi ser en optimisme i næringen i fiskeriet, og jeg har inntrykk av at det er interesse i næringen for å gjøre investeringer.

TRYKK: Fire ansatte fra NSK Ship Designs kontor i Harstad sto på stand under fiskerimessa i Trondheim. Foto: NSK Ship Design
Thomas Myhre.