Grovfjord Bygg AS mottok onsdag beviset på at de er årets gasellebedrift i Troms.

Utdelingen skjedde under et eget arrangement i Tromsø. Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de norske Gasellene i samarbeid med det som nå heter Bisnode Credit as. Det kåres en nasjonal vinner og vinnere i alle landets fylker.

Daglig leder Vidar Sjøvoll i Grovfjord Bygg fikk vite om kåringen for om lag en måned siden. Han ble faktisk noe overrasket.

- Med en gang tenkte jeg at det var jo rart. Vi har ikke hatt noe fokus på å bli en gasellebedrift, men jobbet og stått på. I ettertid synes vi jo dette er brukbart og vi er blitt mer og mer stolt, spesielt med tanke på at vi har konkurrert mot flere andre dyktige bedrifter, sier Sjøvoll.

Kompetanse

Han tror ikke prisen betyr mer enn at bedriften blir bedre kjent også utenfor Skånland kommune.

- Vi har stort sett hatt jobber i Skånland, men også noen oppdrag i Harstad. Vi ønsker også å ta del i de oppdragene som finnes utenfor Skånland. Da kommer denne kåringen godt med, sier Sjøvoll.

Grovfjord Bygg ble startet i 2011 og er heleid av Grovfjord Båtbyggeri. Bedriften fikk se dagens lys fordi man på båtbyggeriet hadde mindre å gjøre i vinterhalvåret.

- Da startet vi med små restaureringsjobber i lokalene til båtbyggeriet. Første store jobb var å bygge ut og modernisere Ressan barnehage i Skånland kommune i 2011. På den tiden hadde vi ikke et eget navn til bedriften. Vi innså etter hvert at det var litt merkelig at et båtbyggeri skulle bygge hus, så derfor etablerte vi Grovfjord Bygg. Vi hadde allerede kompetansen vi trengte i bedriften, forteller Sjøvoll.

Første året omsatte de for 2 millioner. Nå har de ti ansatte, samt innleide arbeidere. Omsetningen økte til 11 millioner i 2013 og i 2014 passerte de 18 millioner. Dermed banket Dagens Næringsliv på døra og kunne fortette at bedriften er årets gaselle i Troms.

Hvorfor Grovfjord?

Det private næringslivet i Grovfjord går som det suser med Grovfjord Mekaniske Verksted, Grovfjord Båtbyggeri og Grovfjord Bygg i spissen. Hvorfor er det blitt slik?

- Vi er ei gammel håndverkerbygd. I min familie har vi holdt på disse tradisjonene i over 100 år. Vi ønsker å skape egne arbeidsplasser og venter ikke på at andre skal komme til bygda for å gi oss jobb. Vi står på og ønsker å skape noe i nærmiljøet, sier Sjøvoll, som har følgende forklaring på hvorfor Grovfjord Bygg har lyktes på kort tid.

- Oppskriften er lange arbeidsdager og korte ferier. Og ikke minst gode medarbeidere som vet hva som kreves. I tillegg handler det om å ha kontroll på kostnadene. Vi sier aldri nei til noen oppdrag. Ingen jobber er for stor eller for små, fastslår vinneren av årets gasellebedrift i Troms.

FAKTA

En gasellebedrift må ha:

  • levert godkjente regnskaper.

  • minst doblet omsetningen over fire år.

  • omsetning på over en million kroner første år.

  • positivt samlet driftsresultat.

  • unngått negativ vekst.

  • vært aksjeselskap.

Kan alle bli gaseller?

Konserner og holdingselskaper kan ikke bli gaseller. Offentlig finansiert virksomhet eller finansselskaper er ekskludert.

Hva er grunnlaget?

Gasellene beregnes og vurderes på bakgrunn av regnskapene for de fire seneste årene.

Kilde: Dagens Næringsliv