Onsdag 27. april gikk fylkesmesterskapet i helsearbeiderfag av stabelen på Breivika videregående skole. Konkurransen består av en teorioppgave, en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en vurderingsdel.

Vant

Hver deltaker hadde 20 minutter til å løse teorioppgaven. Planleggingsdelen var på maksimum 10 minutter. Deltakerne fikk utdelt oppgaven, tid til å lese den, fordele arbeidet og gjøre seg kjent med utstyret. Gjennomføringsdelen var på maksimum 20 minutter. På den tiden skulle deltakerne utføre arbeidsoppgavene. Etter gjennomføringsdelen ble det gitt en kort oppsummering sammen med dommerne.

I årets tevling var det to deltakere, Tonje Steinnes, som er lærling ved Åsen omsorgssenter i Stofjord, og Celina Sørensen Tollefsen, som er lærling ved Helsehuset rehabiliteringsavdelingen i Harstad. Til slutt var det harstadværingen som ble kåret til den beste eleven i helsearbeiderfag i Troms.

I oktober drar Celina videre til NM i helsefag i Bergen.

Lot seg imponere

Tilstede var også fylkesråd Gerd H. Kristiansen, som fikk æren av å dele ut premie til vinneren.

- Vi er opptatt av kvalitet i undervisninga på de videregående skolene i Troms, og dette mesterskapet handler om å stimulere og belønne kvalitet, forteller fylkesråd Kristiansen.

Hun var selv tilstede under konkurransen, og lot seg imponere av det hun så.

- Deltakernes evne til å møte mennesker med respekt for deres verdighet og integritet, til å lytte med både hode og hjerte, til å vise omsorg, imponerer meg. Begge viser en kombinasjon av det å være varme medmennesker og dyktige fagpersoner, noe som gjør dem til strålende forbilder for unge og for eldre, sier Kristiansen, og fortsetter:

- Hvis jeg kan få møte hjelpere som dem, trenger jeg ikke være redd for selv å bli eldre og hjelpetrengende.