Det sier lærer Line Nermark om de tre tiendeklassingene fra Kila skole som onsdag sikret seg plass i landsfinalen.

– Fredrik Johansen fra 10A og tvillingsøsknene Kristian og Astrid Vaskinn fra 10 C dro på egen hånd til Tromsø for å delta i finalen etter at de hadde kvalifisert seg til fylkesfinalen, forteller Nermark, som er kontaktlærer i 10C ved Kila skole.

Det var fire skoler som var kvalifisert for årets fylkesfinale hos NRK Troms. Her var det tre runder med fem spørsmål.

– Trioen fra Kila skolen prikket inn 12 poeng av 15 mulige, forteller Nermark, som er meget godt fornøyd med innsatsen til skolens elever

Med 12 riktige svar på 15 spørsmål kan Kila skole og Vanna montessoriskole gjøre seg klar til den store landsfinalen i Klassequizen. Det skjedde i hard konkurranse med Grønnåsen skole fra Tromsø og Grov skole fra Skånland.

– Var en del vanskelige spørsmål, så vi var usikre på hvordan dette skulle gå underveis, sier Kristian Vaskinn fra Kila til NRK etter at laget hadde gjennomført Klassequizen.

Han hadde med seg tvillingsøster Astrid og Fredrik Johansen på laget. De tok vinnerlagene stakk av med billettene til landsfinalen i Oslo, begge med 12 poeng.

– Vi aner ikke hva vi skal bruke pengene på. Kanskje vi må sende folk til Oslo, sa Fredrik, da han ble intervjuet av NRK Troms i Tromsø onsdag.

SPØRSMÅL: Klassen fra Kila sanket 12 poeng av 15 poeng under Klassequizen i regi av NRK Troms. Her ser vi fra venstre: Kristian Vaskinn, Astrid Vaskinn og Fredrik Johansen, under fylkesfinalen i Tromsø bibliotek. Foto: Privat