I ti år har Eriksen operert brannskadde barn og voksne ved stiftelsens sykehus i Addis Abeba i Etiopia. At han valgte å si ja til jobben må Hans petter ta mye av «skylden» for.

– Etter spinningaksjonen som ble arrangert for ti år siden på kulturhuskaia, skjønte jeg at det var mulig å få til noe av det Hans Petter og jeg hadde snakket om da han var til behandling etter sin ulykke, forteller Eriksen.

Fascinerende og inspirerende

Han hadde jobbet med brannskadde ved et sykehus i Addis Abeba i perioden 2001–05, og visste at behandlingsbehovet var enormt.

- Da muligheten bød seg til å reise tilbake og fortsette jobben, var det lett for meg å si ja. Men uten Hans Petters innsats gjennom de siste 10 årene hadde det ikke vært mulig, men jeg medgir at jeg av og til er redd for at han i lengden ikke klarer å stå på som han gjør, sier Eriksen.

Årets utgave av Walk and Run er det syvende i rekken. For andre året på rad valgte Hans Petter Schjelderup å legge arrangementet til Harstad sentrum, etter å ha hatt tilhold ved Stangnes idrettspark de fem første årene.

Stort engasjement

Fra en stor scene opptrådte mange artister, og selv Hærens Musikkorps hadde valgt å legge sin parkkonsert til scenen i sentrum. Etterpå marsjerte de en runde i den om lag 400 meter lange løypeen.

Flere bidragsytere entret scenen for å overrekke gavesjekker til Childrens Burn and Wound Care Foundation, deriblant Liverpool- supporterne Arnt Steffensen og Ronald Walquist som ga hele 131.000 kroner. Dette beløpet ble samlet inn i forbindelse med Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid i mai

- Tar av meg hatten

Hans Petter Schjelderup sier at det har vært en flott dag.

- Hele HIL var der den siste timen, så det har vært jevnt sig hele veien av folk. Jeg tar av meg hatten for alle som bidrar. Det er ikke verst i nordavind og kaldt vær.

Han tror at de til sammen har samlet inn rundt 800.000 kroner. Det vil være ny rekord.