OPPDATERT: Mandag kveld, rundt klokka 21.30, meldte politiet at aksjonen var avsluttet. Én person ble arrestert og en annen tatt hånd om av helsepersonell.

Slik så hendelsesforløpet ut før politiet aksjonerte mot huset:

Ifølge operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt er situasjonen på Sørrollnes fortsatt uavklart like før klokka 18.00 mandag.

– Jobber fortsatt på stedet for å finne den beste løsningen for alle parter, sier Meland, som ikke ønsker å gå i detalj om hvordan politiet arbeider i situasjonen.

Klokken 18.09 meldte politiet at de fortsatt forsøker å løse situasjonen med dialog.

Nødetatene er på plass ved fergeleiet på Sørrollnes. Foto: Håkon Wikan

Dette har skjedd:

– Vi fikk en telefon til operasjonssentralen klokka kvart på to i natt som var av en slik karakter at vi valgte å sende en patrulje. Den kjørte fra Midt-Troms, sa operasjonsleder Lars Meland til Harstad Tidende klokka 07.45 mandag morgen.

– Vi forsøker å oppnå kontakt med personene som er i huset. Det er flere enn én person, sa Mæland.

– Er det noen som holdes mot sin vilje i huset?

– Vi har ingen klare holdepunkter for akkurat dét. Vi holder alle muligheter åpner, og har fortsatt ikke fått en god nok oversikt over situasjonen, sa Meland.

Politiet jobbet natt til mandag med å få på plass nødvendig mannskap og ressurser for å håndtere situasjonen.

– Nå er det kommet på plass de ressursene vi mener er nødvendig for å få løst situasjonen, sa Meland tidlig mandag morgen.

Klokken 09.15 sa Meland til Nordlys at det sannsynligvis er to personer i boligen.

– Vi håper selvsagt å løse dette så raskt som mulig, sa han til nettavisen.

– Uavklart

Til VG beskrev Meland politiets ankomst slik:

– Da vi kom fram til stedet, valgte vi å holde oss litt i bakgrunnen etter som situasjonen var så uavklart, og tilkalte flere patruljer, sier operasjonsleder i politiet, Lars Meland til VG.

Politiet sendte klokken 06.28 et nødvarsel til innbyggerne i området.

– Det er fordi det pågår en væpnet aksjon, og vi ønsker ingen unødvendig ferdsel i området, sa operasjonsleder Meland til VG.

NØDVARSEL: Politiet har sendt ut nødvarsel i forbindelse med hendelsen. Flere bosatt i Harstad fikk også varselet. Foto: Skjermdump / privat

Vitne: – Flyr drone

Harstad Tidende har vært i kontakt med en beboer i området. Vedkommende fortalte klokka 08.29 at bilene om bord i ferga ble sluppet på land. De ble dirigert videre inn mot Hamnvik, og fikk åpenbart ikke lov til å kjøre andre steder på selve Sørrollnes. Politiet sperret veien. Vedkommende så på dette tidspunktet blålys på fergekaia.

En ambulanse sto på tvers over veibanen. Ambulansepersonell og politi gikk rundt på fergeleiet.

En politimann sto på fergeleiet og styrte en drone som fløy over området, opplyste øyenvitnet på telefon med Harstad Tidende mandag morgen.

Harstad Tidende oppdaterer saken.