– Vi begynte idémyldringen allerede i vår. Det var ganske heftig i innspurten, og det er veldig gøy at resultatet ble så bra, sier siste års medisinstudent, Julia Wold (26).

Hun er blant de noen-og-femti i sisteårs-kullet ved medisinutdanningen i Tromsø som har bidratt i årets musikkvideo – en tradisjon som går tilbake mange, mange år. Det begynte med at noen legestudenter fikk i oppdrag å lage underholdning til juleballet, og så har det bare ballet på seg.

– Nesten alle i kullet ble med på videoen, og det er helt fantastisk. Det blir jo som et avgangsminne for oss, nesten som en årbok når så mange er med, som man kan se på senere i livet.

Ordføreren sa ja

Årets musikkvideo heter «Legeland». Ideen ble satt etter sommerferien, og da kunne det ordentlige arbeidet begynne.

– Konseptet er at vi som sjetteårsstudenter ser fram til å komme ut i voksenlivet, altså legeland, og at vi drømmer om hvor fantastisk det skal bli å tjene penger, redde liv og alt sånt, og så kommer realiteten til syne, med masse jobb og nattevakter og samlivsbrudd, sier Wold.

NESTEN ALLE MED: I Tromsø er de rundt 70 i sisteårs-kullet. 55 av dem ble med på å lage musikkvideoen. – Det var ikke audition eller noe sånt, og alle som ville være med fikk være med, sier Julia Wold (nederst i høyre hjørne). Foto: Privat

Hun har både vært med på å ha regi på videoen, samt at hun er med foran kameraet også. Det er hun som sitter med flamingo-briller og synger på Tromsøbadet med Gunnar Wilhelmsen i bakgrunnen.

I 2018 fikk medisinstudentene Wyclef Jean til å være med på videoen.

– Det er tradisjon at man prøver å få med noen kjente fjes, det er jo artig å ha noen man kan kjenne igjen, så vi spurte Sebastian Henriksen om han ville være med, og det var gjennom han at vi fikk kontakt med ordføreren.

– Sa han ja med en gang?

– Jeg tror han måtte ha litt betenkningstid, men da Sebastian fortalte hva planen var, at han ikke skulle danse og sånt, da ble han med.

– LITT LITE KLÆR: – Det var en som hoppet fra tieren, men han trakk klippet da han så det. Han hadde litt lite klær på seg, sier Julia Wold (til venstre i flamingobriller). Foto: Privat

– Jeg elsker Tromsø

Videoen ble spilt inn over to hektiske dager, fra halv åtte om morgenen til klokka ti på kvelden, på Storgata camping, campus og Tromsøbadet.

– Vi måtte finne en måte å gjøre Legeland til et drømmested, med lys og vann og basseng, og da var Tromsøbadet helt perfekt. En i kullet kjenner daglig leder, så vi fikk komme dit etter stengetid lørdag. Og så fikk vi heldigvis lov til å gjøre alt vi ville, sier Wold.

LEGELAND: Julia Wold (til høyre) sammen med klassekamerat Frida Lind Aronsen. Begge medvirker i årets musikkvideo «Legeland». Foto: Privat

Studentene har søkt ulike foreninger i Tromsø og Norge om støtte til finansiering, og endte med et budsjett på 80.000 kroner.

– Hva var den største utfordringa dere møtte på?

– Å velge en sang som var artig, lett å synge og som alle kunne. Vi hadde avstemming på hvilken låt det skulle være, og landet på «Lenge leve» av Undergrunn. Men den var faktisk ikke så lett å synge, for den går både litt lavt og er nesten som en rap, sier Wold, og fortsetter:

– Men folk var jo imponerende flinke til å synge. Vi var i studio og sang inn, og det var helt ufattelig gøy.

– Så gøy at det frister med en ny yrkesvei?

– Haha, ja, det var så vidt, men jeg holder på min plan om å bli fastlege. Kanskje blir det Tromsø, jeg har ikke bestemt meg helt ennå, sier Wold som kommer fra Os utenfor Bergen.

– Jeg elsker Tromsø, jeg syns det er en helt fantastisk by. Og jeg står ikke på ski en gang, så det er jo ganske utrolig. Jeg elsker folkene, kulturlivet og nærheten til alt. Så jeg drar nok ikke med det første.