Andria, Italia: Torsdag kveld gikk han mønster bedre enn sin finalemotstander William Gonsalves fra Canada etter å ha slått ut engelskmannen Frank Mingo i semifinale.

VM i taekwondo innen ITF-forbundet pågår i Andria i Italia. Først fredag ettermiddag fant premieseremonien sted. Nilssen steg til topps på pallen hvor han mottok gullmedalje og fikk høre nasjonalsangen.

– Dette er veldig artig for meg, og en bekreftelse på at vi eldre også kan ha det litt gøy ved å være med i store konkurranser, sier Nilssen.

– Stort

Han regner VM-gullet som sin første triumf i internasjonal sammenheng, men Nilssen er også europamester. Han vant EM-gull i Hellas i april.

– Men det er et gull jeg ikke snakker om. Dessverre uteble motstanderne i min klasse. Jeg fikk finalene alene og fikk medaljen.

– Derimot kan jeg nå si at dette er et bevis for at treningen jeg har gjort ikke bare er tull. Det er stort å vinne VM og virkelig føle seg som en ekte utøver i et mesterskap med over 60 nasjoner til stede. Og denne gang måtte jeg slå ut noen både for å komme til finale og for å ta hjem gullet, sier Nilssen.

Takker trenerne

Nilssen representerer ETS Taekwon-Do Klubb. VM-gullet er en milepæl for klubben.

– Ja, det vil jeg si - selv om det er vunnet i en veteranklasse.

Han har trent fem-seks økter i uka gjennom sommeren og høsten for å være best mulig forberedt.

– Jeg klarer ikke to økter daglig slik ungdommen gjør, men er målbevisst og har jobbet hardt for dette. Ikke minst ønsket jeg å gjøre det best mulig fordi jeg har instruktører som bruker av sin tid til å hjelpe en 52 år gammel mann. Da må jeg stå på for å gi noe tilbake. Egentlig er ingen av bevegelsene i mønster mine. De tilhører instruktørene, som har lært meg alt, sier Nilssen.

Han følges opp av Dag-Owe Jensen og Linn Johansen, som begge tilhører både Harstad Taekwon-Do Klubb og landslagsledelsen, samt Kjell Arne Finnesen på Sortland.

Samarbeid

– Disse tre er viktige for meg. I det hele tatt betyr samarbeidet mellom ETS, Harstad og klubbene i Vesterålen svært mye. Veteranene fra disse tre klubbene holder et høyt teknisk nivå sammenlignet med utøverne fra andre land. Vi er en treenighet, som hjelper hverandre fram, sier Nilssen.

Han begynte med taekwondo som 34-åring.

– Det er aldri for sent å begynne med denne sporten, noe dette gullet også er et bevis for. Disse veteranmesterskapene forteller dessuten at du ikke trenger å stoppe når du passerer 40. Jeg håper enda flere gamlinger får lyst til å trene. Taekwondo er en fin sport, som passer de fleste, sier han.

STOLT: Erik Nilssen fra ETS Taekwon-do Klubb var bedre enn konkurrenter fra Canada og England i verdensmesterskapet innen ITF-forbundet. Foto: Privat