Det forlanger tredjekandidat på Aps stortingsvalgliste Kari-Anne Opsal.

Hun har fulgt debatten omkring usikkerheten som er oppstått rundt etableringen av den nye fagskolen for brann- og redningstjenesten.

- Det er ingen grunn til å betvile Aps syn i denne saken. Vi har stått bak etableringen av den nye fagskolen hele tiden. Det er derfor et solid politisk flertall for å bygge opp utdannelsen på Fjelldal.

– Tvilen som har oppstått er i administrasjonen. Her må Amundsen nå ta tak å ordne opp. Han har hele det politiske Norge i ryggen i denne saken, sier Opsal.

Hun kan ikke se at fagskolen blir noe bedre om teoridelene legges til Harstad.

- Det er ingen forskjell på klasserommene om de ligger i Fjelldal eller i Harstad. En deling av undervisningen vil på sikt kun bidra til å forvitre undervisningen ved skolen, sier hun.

Opsahl er også forundret over kravene om at Aps sentrale ledelse skal komme med en støtteerklæring for å samle hele undervisningen på Fjelldal.

- Det er helt unødvendig. Ap har stått last og brast sammen med Tjeldsund i denne saken. Det vil vi fortsette med. Men om det er så viktig så skal vi selvfølgelig få en uttalelse fra sentralt hold.

– Jeg ser bare ikke nødvendigheten av det. Det er en selvfølge at vi vil ha hele fagskolen samlet på Fjelldal, sier Opsal.