Det blir det en ordning på kommende onsdag.

Boreal har invitert til dåp av intet mindre enn fem hurtigbåter: ”Kistefjell", "Fløyfjell" og "Sollifjell", som ble levert til rederiet i 2011, og "Falkefjell" og "Stjernøy" Sistnevnte ble bygget i 2009.

Utradisjonell dåp

Dåpen skjer ved kai Harstad. Og det blir en utradisjonell dåp, forteller kommunikasjonsrådgiver

Torbjørn Kindingstad, i Boreal.

– Båtenes gudmødre er plukket ut blant barn. De fem utvalgte er i alderen fem til 16 år, og er barn og barnebarn av rederiansatte og av en ansatt i Harstad havnevesen. Barn vil også prege hele seremonien, der én skoleklasse og én barnehage er invitert. Det blir musikk, fanfarer og ballongslipp, samt brus og pølser til de som deltar på rundtur etter dåpen, forteller han.

Få formelle gjester

Om de ikke er døpt, så har de i det minste fått sine navn.

– Det var en navneseremoni før båtene ble satt i trafikk, men noen formell dåp har det ikke vært. Båtene ble levert på ulike tidspunkter, og dåpen har blitt utsatt. Nå var det på tide å få gjennomført dåp av de fem hurtigbåtene, sier Kindingstad, som opplyser at det ikke blir snakk om å smelle ei sjampanjeflaske i skrogene.

– Nei, det blir det nok ikke. Men det må vel noe fuktig til, sier han.

Ut over barna som deltar på dåpen av båtene, er det få formelle gjester.

Etter seremonien vil båtene gå tilbake til sine ruter, bortsett fra én som skal ta en  rundtur med de unge gjestene.

Tekniske data:

Stjernøy:

Byggeår 2009. Skrog  i aluminium. 24 meter lang, 126 passasjerer.  Fart: 28 knop.   Trafikkerer ruta Harstad - Bjarkøystedene – Skrolsvik – Flakstadvåg.

Falkefjell:

Byggeår 2010. Skrog i karbon. 24 meter lang, 121 passasjerer. Fart: 33 knop. Trafikkerer Tanaruta i Finnmark

Sollifjell:

Byggeår  2011. Skrog i karbon. 35 meter lang, 250 passasjerer. Fart: 33 knop. Trafikkerer strekningen Harstad – Finnsnes – Tromsø.

Fløyfjell:

Byggeår  2011. Skrog i karbon. 35 meter lang, 250 passasjerer. Fart: 33 knop. Trafikkerer strekningen Harstad – Finnsnes – Tromsø.

Kistefjell:

Byggeår 2011. Skrog i karbon. 35 meter lang, 250 passasjerer. Fart: 33 knop. Trafikkerer strekningen Harstad – Finnsnes – Tromsø.