Det tror Harstad-mannen Knut Granås, etter at det i år ble kjent at det er opp til kommunene i framtiden om å bestemme om en skal opprette skuterløyper i sin kommune.

Ser en åpning

- Jeg tror at vi i 2014 kan se at kommuner på fastlandet ved Hinnøya kan tillate en oppmyking av dagens regelverk. Jeg både håper og tror at det i nær framtid kan komme en åpning for det, sier Knut Granås, som til daglig selger snøskutere ved Best Marin i Harstad.

På Hinnøya

- Jeg tror nok at det kan ta tid for at vi får løyper her i Harstad eller på Hinnøya. Jeg tror det kan ta flere år før en tillater dette, spår Granås, som lørdag var på plass utenfor Stangneshallen i forbindelse med førjulsmarknaden i hallen. - Vi er i oppstart av snøscootersesongen for mange. De fleste her fra Harstad drar til Riksgränsen og Sverige for å få utfoldet seg, sier han.

Mer pågang

- Det siste året har det vært stor pågang på ATV. Det er mange som bruker det i forbindelse med frakt av saker ut i marka eller til hytta. Det er på dette området vi har merket en solid vekst i 2013, sier Knut Granås, som er daglig leder ved Best Marin i Harstadbotn.

VENTER PÅ FLERE SKUTERLØYPER: Knut Granås ved Best Marin i Harstad tror at det i framtiden vil komme flere skuterløyper i kommuner på fastlandet ved Hinnøya. Denne helgen var han på plass utenfor førjulsmarknaden ved Stangneshallen i Harstad. Foto: Tore Skadal