Mandag 29. desember er det klart for det årlige arrangementet Romjulstreff på Günder i Harstad. Bedrifter presenterer sitt arbeid for studenter. Hittil har 35 meldt seg på arrangementet, og det er fortsatt flere ledige plasser igjen. Ordfører Marianne Bremnes vil åpne Romjulstreff, og det Sigrid Loe Sparboe står for det kulturelle innslaget.

Interesserte studenter

Hver bedrift får tre-fem minutter hver til presentasjonen. De vil fortelle om hvilket arbeid bedriften gjør, hvilke ressurser som brukes og hva som vil skje i framtiden.

- Dette er en fin mulighet for Harstad til å vise seg fram, sier Annette Ekman, prosjektleder i Kunnskapsparken Nord.

Sammen med Anne-Berit Dybvik har hun ansvaret for arrangementet som eies og finansieres av Harstad kommune.

- Vi har gjort dette hver jul i mange år. Det viser seg at Romjulstreff har blitt veldig populært blant bedriftene i byen. Dette er en unik mulighet for dem til å vise seg fram for studenter som kommer hit. De er flinke til å stille spørsmål til bedriftene som møter opp, og studentene får bedriftene i sin hule hånd. Bedriftene vil få nok å gjøre, påpeker Ekman.

- Viktig møtepunkt

Bjørn Akselsen, representant fra Harstad kommune, forteller at Romjulstreff er en fin måte å holde på studentene.

- Harstad har mange unge som drar ut av byen for å studere, blant annet innenfor studieområder som er viktig for byen i fremtiden, sier Akselsen.

Han mener Romjulstreff er et viktig møtepunkt for å få informert målgruppen om bedrifter.

- Selv om Statoil står sentralt i dette, snakker vi også om andre næringer som har behov for å rekruttere i fremtida.

- På Romjulstreff er det aktører som etterspør blant annet økonomisk, teknisk og medisinsk kompetanse, påpeker Akselsen.

Stor rekruttering

Hovedmålet med Romjulstreff er å vise det beste Harstad har å by på.

- Vi ønsker å trekke frem hvilke muligheter som ligger til byen og hva det er behov for i fremtiden. Dette er en viktig arena for å lokke kloke hoder tilbake til Harstad, forklarer hun, og legger til at arrangementet er positivt for rekrutteringen til Harstad.

- Mange av studentene som har vært på Romjulstreff har på et senere tidspunkt fått jobb i Harstad. Dette er en typisk arena hvor studentene og bedriftene møtes ansikt til ansikt.

Prosjektlederen forteller at de som kommer innom er en god blanding av studenter fra forskjellige studieretninger.

- Det er svært positivt siden alle bedriftene er så forskjellige. De som kommer hit er flink til å vise interesse for hva bedriftene presenterer.

Her er bedriftene som presenterer seg på Romjulstreff:

- Harstad Kommune

- Hinnstein

- Look North Trainee

- Hålogaland Kraft

- Statoil

- UNN

- Nav Harstad

- Økonor

- Harstadregionens næringsforening