Tidligere stortingspolitiker for Ap og trubadur, Tove Karoline Knutsen, har heller ikke opplevd ubehagelige eller uanstendige episoder i politikken eller blant musikerkolleger.

– Jeg har deltatt på landsmøter og andre større politiske møter, men har aldri opplevd å bli seksuelt trakassert. Jeg vil også på det sterkeste ta avstand fra påstander om at det har utviklet seg en råtten kultur i Arbeiderpartiet. Jeg har stort sett bare møtt hederlige, ordentlige og skikkelige menn i vårt parti, sier Knutsen.

Likevel legger hun ikke skjul på at hun kjenner til at det har skjedd uakseptable hendelser, for eksempel på nachspiel med for mye alkohol.

Skjer over alt

– Det tar jeg sterkt avstand fra. Jeg tror det er et resultat av at folk får makt og blir beundret. Det går dessverre til «hauet» på enkelte og dessverre er det menn som har trodd at de i kraft av sin makt har kunnet ta for seg, særlig overfor yngre kvinner, sier hun.

Tove Karoline Knutsen berømmer den tydelige måten Aps partileder Jonas Gahr Støre har håndtert den spesielle Giske-saken på.

– Nå ser vi at det dukker opp lignende saker overalt i andre partier, sier Knutsen.

Hersketeknikk

Varaordfører og Venstre-politiker Maria Serafia Knutsen er krystallklar:

– Jeg har ikke opplevd sextrakassering i Harstadpolitikken, men jeg har opplevd hersketeknikk. Det må vi få slutt på, sier Fjellstad.

Les også

Hanne CS Iversen: – Det er lov å bruke flathånda folk ikke tar et nei for et nei

Martin Henriksen: Håper på varig kulturendring

Tove Karoline Knutsen: – Makta har gått til hauet på enkelte menn