oak@ht.no - 911 01 861

I løpet av noen få dager fra det åpne krisemøtet har gjelden økt med minst 800.000 kroner, fra det oppgitte tallet på 1,2 millioner til cirka 2 millioner kroner.

I et brev til samtlige kreditorer erkjenner dessuten klubben at den ikke har full oversikt. Styremedlem Steinar Pedersen skriver, på vegne av styret, at kreditorene må melde tilbake beløpet klubben skylder.

– Vi må samkjøre det med vår oversikt, framkommer det i brevet.

Akkord

Den skakkjørte økonomien gjør at klubben ser seg nødt til å be om akkord - en prosentvis reduksjon av gjelden. Vikings ber om at hver av kreditorene sletter 75 prosent av gjelden som er opparbeidet som en følge av basketballsatsingen over tid.

Restbeløpet, de siste 25 prosentene, skal etter planen utbetales 20. januar.

Klokka 12 i dag er svarfristen kreditorene er gitt. Brevet ble sendt lille julaften. I dag samles Vikings-styret til det som kan ble det tredje og siste skjebnemøtet.

Dersom flere kreditorer enten ikke svarer eller avgir negative svar, må ledelsen vurdere om det finnes alternative løsninger for disse. En mulighet styreleder Ivar F. Hagenlund og Co. har er å forbedre forslaget til kreditorene kan forbedres. Hvis ikke er trolig eneste utvei at Vikings kaster inn håndkledet og begjærer oppbud.

Friske midler

Vikings skal ha fått nye sponsorer, som er villige til å tilføre basketballklubben 1,2 millioner kroner i frisk kapital.

Før jul ble det kjent at det stilles en rekke krav fra de nye sponsorene.

¦ Innsamlingsaksjonen "Vi blør for Vikings" må komme opp med 250.000 kroner i tillegg til de 360.000 var kommet inn 22. desember.

¦ Vikings må under slankekniven. Kostnader må ned i alle ledd, inkludert spillerlønninger, reiser og boutgifter. En konsekvens av dette kan bli at spillere under kontrakt må fristilles dersom de ikke aksepterer lønnskutt.

¦ Vikings' kreditorer må gå med på en gjeldsforhandling, og betydelig redusere på kravene mot klubben.

I dag kan basketballklubben, i sitt 30. år, bli nødt til å sette kroken på døra for elitesatsingen. Spørsmålet er om styreleder Ivar F. Hagenlund tør vente til første uka på nyåret med svar fra kreditorene. Etter det Harstad Tidende kjenner til, mottok kreditorer brevet om akkord først julaften. Selv om korte frister er vanlig ved slike gjeldsforhandlinger, kan styret bli tvunget til å gi seg selv og kreditorene noen få dager ekstra for å komme til en løsning.

Ivar F. Hagenlund styreleder Vikings Foto: Øyvind Askevold Kaarbø