Den tromsøbaserte saxofonisten og den internasjonalt anerkjente strykekvintetten vil by på musikk av musikk av klassiske storheter som Mozart, Schubert, Korngold, Bartók og Grieg. De vil også spille noe laget i vår levetid.

– Vi har med et verk av en nålevende østerriksk komponist, Stefan Pelzl. Det er faktisk det eneste av verkene vi spiller som er originalskrevet for saxofon og strykekvintett, sier Rokkones.

– Vil klinge annerledes

At kun ett av verkene skrevet for saxofon og strykekvintett, gjør det hele litt ekstra spennende, skal vi tro Rokkones.

– Musikken vi spiller så melodiøs og umiddelbar, at det nesten ikke betyr noe hvilket instrument man spiller det på. Men det kommer absolutt til å klinge annerledes enn det man kanskje er vant med. Kanskje det gjør at man oppdager noen nye sider ved musikken?

Rokkones understreker at vi må huske at saxofonen ikke ble funnet opp før på midten av 1800-tallet. Det meste som er originalskrevet for instrumentet er altså ganske moderne musikk.

Internasjonal suksess

Wiener Kammersymphonie ble grunnlagt i 2006, og har siden blitt ettertraktet verden over. Det østerrikske ensemblet jobber hovedsakelig med wienerklassisk og romantisk musikk, og har blitt særlig kjent for fremføringer av større verk og symfonier.

ANERKJENT: Wiener Kammersymphonie har høstet internasjonal anerkjennelse. Foto: Darmian Posse

De siste årene har de gjort jevnlige turneer i store deler av Europa og Sør-Amerika.

– Jeg føler meg bare utrolig privilegert som får jobbe med disse fantastiske musikerne. Jeg gleder meg til å presentere dem for det nordnorske publikummet, sier Ola Asdahl Rokkones.

I sommer legger Asdahl og ensemblet ut på turné i Colombia sammen, hvor de skal spille fem konserter.