Det kommer frem i en ny podkast, der Sophie Elise leser opp en tekst hun har skrevet om avhengighetsproblemet.

– Det kan sikkert bli vanskelig for meg å lese, sier hun.

– De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus.

Sophie Elise og venninnen Fetisha Williams (28) har inngått podkast-avtale med NRK Radio, og onsdag ble de to første episodene av «Sophie og Fetisha» publisert.

Det skjer etter en pause for Sophie Elise i sosiale medier.

– Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha løyet i et år for alle rundt meg om å ha sluttet med beroligende tabletter, sier Sophie Elise.

– For det var altså problemet mitt – piller.

– Hele jævla tiden

Sophie Elise sier hun trodde hun hadde en personlighet som gjorde at hun ikke ble avhengig av noe, og at hun har klart å slutte med både snus og røyk.

– Jeg var kjent for å være hun som alltid dro først hjem fra fest. Men det viser at man kan ha hvilken som helst personlighet man bare vil, piller er avhengighetsskapende, og det skjer fort.

Hun forteller at det startet med søvnproblemer, og deretter angst for at hun ikke fikk sove.

– Og så begynte jeg på beroligende her og der etter behov. Og hva ble etter hvert mitt behov? Hele jævla tiden, sier Sophie Elise.

INFLUENCER: Sophie Elise Isachsen i et intervju med VG tidligere i år. Foto: Live Austgard / VG

Hun sier at historien kunne stoppet der, men at hun ett år senere «nesten fikk hjertestans på rehabilitering».

– Jeg måtte akutt legges inn på sykehus og bli værende en uke med overvåkning. Dette var da for noen uker siden, betror influenceren.

27-åringen sier at hun etter 11 år i bransjen ikke lenger klarte å skille merkevaren Sophie Elise fra mennesket Sophie Elise.

Om Xanax

Hun forteller i podkasten at da Redd Barnas ungdomsorganisasjon PRESS i fjor «kåret henne til Norges farligste forbilde», mistet hun totalt nattesøvnen.

Det var selskapet Sophie Elise AS som ble kåret til den lite flatterende utmerkelsen Gullbarbie av PRESS.

Hun forteller så at hun startet med Xanax. Virkestoffet og pillens egentlige navn er Alprazolam, men medikamentet har fått det kommersielle navnet Xanax, eller Xanor i Norge.

Det er et angstdempende middel som bremser sansene for frykt og virker beroligende. Xanax virker dempende på sentralnervesystemet og brukes til å behandle panikkangst.

VG har tidligere omtalt den farlige Xanax-trenden.

– Jeg ble smoothere og alt ble penere, sier Sophie om virkningene, som hun sammenligner med fotofilter på Instagram.

– Ikke bare hjalp Xanax meg med å sove, men det hjalp meg på dagtid også, sier hun, og forteller at hun sluttet å bry seg om det meste.

Instagram forteller Sophie Elise at hun har mistet venner i denne prosessen, og at hun synes det er trist.

(Artikkelen fortsetter under posten)

ÅPENHJERTIG: Sophie Elise la dette ut etter at podkasten ble sluppet. Foto: Sophie Elises Instagram

Sophie Elise puster tungt og virker nervøs før hun fortsetter og forteller at bruken tok overhånd, og at hun «levde i en slags tåke». At hun var passasjer i eget liv, og at «Xanaxen kjørte bilen».

Og hun fortsatte å lyve, til legen, psykologen, familien og vennene.

27-åringen forteller også om abstinenser da hun ved to anledninger gikk tom for piller.

– Jeg burde nok lagt meg inn lenge før jeg gjorde, innrømmer hun og forteller om stikkende smerter i brystet.

– Hjertet mitt kjempet imot.

Lyttet til Leo

Hun forteller at hun fikk seg en vekker da hun intervjuet Leo Ajkic i anledning hans TV-serie om rus – og at han snakket nettopp om Xanax og at unge mennesker dør hvert år fordi de kjøper tablettkopier som inneholder fentanyl.

Fentanyl er et opiat som har ført til mange overdosedødsfall.

– Jeg lyttet og satt der samtidig selv med Xanax i blodet – kjøpt på gata – muligens med fentanyl i seg de også, sier Sophie Elise.

Til slutt valgte hun å betro seg til manageren sin.

– Jeg sa jeg var redd for å miste alt, men svaret var heller: Du mister alt om du lar være.

Da skjedde ting raskt. Kalenderen ble tømt, og Sophie Elise sjekket inn på rehab.

Nå ønsker hun å stå frem i håp om å hjelpe andre, forteller hun. Om det gjør henne til et dårlig forbilde, får det heller være, sier hun.

Influenceren opplyser at hun aldri har vært så stolt av seg selv som akkurat nå.

Fetisha sier at hun var en av venninnene som ble løyet til.

2020: Sophie Elise Isachsen og Fetisha Wlliams på premieren til «Sophie Elises verden» på TV 2 for to år siden. Foto: Espen Solli / TV 2

Latter og sorg

– Vi har brukt lang tid på å forme konseptet, slik at det ikke skal være enda en «to bestevenninner som prater»-podkast, forklarte Sophie Elise i NRKs kunngjøring av podkasten med venninnen tirsdag.

Fetisha lovet samtidig at lytterne skal få «masse ærlighet, latter, kjærlighet, sorg, humor og noen drypp av politikk på en underholdende måte».

Sophie Elise forteller i episode to at hun nylig har brutt ut av et giftig forhold.

Planen er å slippe ny episode hver torsdag.

Tre års pause

Det er ikke første gang Sophie Elise og Fetisha podder sammen. I november 2019 satte venninneduoen punktum for «Status fra Sophie & Fetisha» etter nesten ett år og 41 episoder.

Sophie Elise var sliten og nedbrutt av det hun beskrev som mye hat i forbindelse med podkast-innspillingen, og ønsket derfor å gi seg. Fetisha på sin side la ikke skjul på at hun den gang gjerne skulle fortsatt.

Det er NRK Underholdning som eier og står bak podkasten.

– Dette er en podkast vi trenger i NRK, sier redaksjonssjef Rune Lind.

– Vi har en tydelig strategi om å treffe både unge målgrupper og treffe bredt i samfunnet. Så er det slik at vi ikke har vært bortskjemte med altfor mange unge kvinnelige stemmer, sier Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen.

Sophie Elise er kjent fra en rekke TV-serier, som «Bloggerne», «Farmen kjendis» og «Sophie Elises verden», samt annen forretningsvirksomhet.

Fetisha Williams er også kjent fra en rekke TV-serier. Blant annet vant hun «Camp Kulinaris» i fjor. I helgen røk hun imidlertid ut av «71 grader nord» i helgen.