Det har oppstått en vannlekkasje i Øyriket i natt, antakeligvis på hovedledninga nord for Lundenes.

Det informerte Elin Nikolaisen, avdelingsleder i vann og avløp i kommunen om.

– Abonnenter mellom Bjørnerå og Lundenes har vann. Mannskap fra kommunen kommer over med ferga klokka 9 for å lokalisere bruddstedet, med mål om å foreta rask reparasjon, sier Nikolaisen.

– Når ledningen er reparert kan det ta tid før alle har stabil vannforsyning. Ledningsnettet må fylles opp og luft evakueres.

Kommunikasjonssjef i kommunen, Øivind Arvola, sier lekkasjen oppsto rundt klokka 02.30 i natt. Grunnen til at mannskaper ikke drar utover før med 9-ferga er at de tidligere avgangene var innstilte.

– Eventuelt gravearbeid kan ikke starte før lekkasjen er påvist. Per nå har vi ikke oversikt over når vannet kan forventes tilbake. Vi vil fortløpende vurdere behovet for å legge til rette for levering av nødvann om driftsavbruddet viser seg å bli langvarig, sier han.

To biler fra kommunens vann- og avløpsavdeling på vei utover med ferga til Grytøya. Foto: Eirik Leitring

Oppdatering:

Vannlekkasjen på Grytøya er nå lokalisert i området ved Skjelstad gård, og våre mannskaper er i gang med utbedringen, opplyser overordnet vakt Andree Sandbakk i Harstad kommune.

– Beboere på Grytøy som har behov for nødvann, kan hente dette ved vårt anlegg på oversiden av fergeleiet på Bjørnerå, sier Sandbakk.

Her er det tappepunkt for fylling av dunker, og kommunen har satt ut vannposer for de som ikke har tilgang til egen dunk. Maks én pose per husstand.

– For Kjøtta vurderes det å sende nødvann med båt dersom mangelen på vannforsyning strekker seg over tid. Det er per i dag fem beboere på Kjøtta. Tilbakemeldingene fra beboerne er at de har greit med vann foreløpig, sier han.

Vannet kan bli satt på uten varsel så snart lekkasjen er utbedret. Når vannet er satt på igjen, kan det være misfarget, og vi anbefaler at man tapper kaldtvann så nært inntaket som mulig, til vannet er klart igjen, opplyser kommunen.

Harstad Tidende oppdaterer saken.