Når havbruksnæringen vokser og ny teknologi skal gi grunnlag for ytterligere vekst og utvikling åpner det seg viktige forretningsmuligheter for leverandørindustrien.

– Fra 2016 har vi utvidet vårt satsingsområde til også å omfatte leverandører til sjømat- og maritime næringer. Dette fordi vi ser store synergier mellom leverandørindustrien til spesielt de tre blå næringene petroleum, sjømat og maritim industri, sier administrerende direktør Trond Slettbakk i Kunnskapsparken Nord.

– Endringene i strategien reflekterer at mange av våre kunder og samarbeidspartnere er leverandører til flere av disse markedene samtidig og at vi siden 2013 har arbeidet med et større utviklingsprosjekt i Astafjord-området. Her deltar fire oppdrettsaktører sammen med Grovfjord Mek. Verksted og Hålogaland Kraft, forteller Slettbakk.

Kunnskapsparken Nord har registrert økende interesse fra sjømatnæringen for teknologi og kompetanse som er utviklet innenfor offshorebransjen. Teknologioverføring mellom disse næringene blir derfor et satsingsområde.

– Gjennom vårt inkubatortilbud gir vi rådgiving og annen type bistand til gründere og oppstartbedrifter med et nasjonalt eller internasjonalt potensial. Etter en nasjonal evaluering har SIVA (det statlige Selskapet for industrivekst, red. anm.) i 2016 styrket vårt inkubatortilbud med ekstra ressurser og gir oss mulighet til en forsterket satsing på dette viktige området, avslutter Trond Slettbakk.