Da Harstad Tidende kjørte forbi skolen sto det kun 10 biler på skoleplassen. Resten, rundt 70 biler, sto noen hundre meter lenger sør. Her står de gratis på en kommunal parkeringsplass.

Ved nedkjøringen til Stangnes-basen ligger det en parkeringsplass i tilknytning til Stangnes idrettsplass. Her har lærere og elever ved skolen funnet smutthullet.

Store protester

Hallbestyrer Harald Vollen sier han fikk en telefon fra skolen 2. februar. De lurte på om de kunne parkere der.

– Jeg er på Gran Canaria og kommer ikke hjem før til helgen. Så snart jeg er hjemme må vi sette oss ned for å finne en løsning, sier han.

Til store protester fra lærere og elever ved skolene på Heggen og Stangnes ble det fra mandag 5. februar innført avgift på 7,5 kr/timen, eller 60 kroner dagen for å stå på de fylkeskommunale parkeringsplassene ved skolene. 1.200 måneden synes de ansatte og elevene var i drøyeste laget. Fylkesrådet begrunnet innføringen med miljøtiltak og at folk i stedet for å kjøre skulle gå over til buss.

Vollen ser for seg at han må snakke med parkeringskontoret, idrettskonsulenten, Stangnes videregående og Hind.

– Det er hallen som har stått for vedlikehold, brøyting og strøing. Dette er kostnader vi ikke er villig til å ta, og derfor ønsker vi et spleiselag, sier han.

AMfi Kanebogen

Han er ikke negativ til at lærerne og elevene kan parkere på denne plassen, men det må gjøres i ordnede former.

– Vi er opptatt av at de som skal trene ikke skal være nødt å betale for å parkere. Kanskje finn vi en betalingsløsning, men den vil uansett ikke bli så dyr som den fylkeskommunale avgiften, sier han.

Vollen sier dette er en parkeringsplass mange bruker, for det er en offentlig kommunalplass.

– Noen ansatte ved Amfi Kanebogen har avtale om å bruke plassen. Vi ser at mange hundeeiere parkerer når de skal gå tur i marka, eller bruke hundebanen. Vi ønsker en løsning for alle, sier han.

TOMT: Etter innføringen av parkeringsavgift på 60kr/dagen er det tomt for biler ved Stangnes videregående skole. Foto: Odd Leif Andreassen