De ble i 2017 kåret til årets Stamina Helseavdeling i Norge.

– Vi er en del av Stamina Helse AS som er Norges største bedriftshelsetjeneste og totalleverandør av tjenestene. De siste to årene har vi opplevd en fantastisk vekst, som naturligvis kan speiles i økonomi, men som viktigst av alt speiles i et kompetansemiljø som er styrket betraktelig. Vi har tatt noen sjanser på ansettelser som har vist seg å være helt avgjørende for veksten vi har hatt, og ikke minst den kvaliteten og tilgjengeligheten vi nå kan vise til, sier Andre Sørensen, avdelingsleder Stamina Helse Tromsø. Han har ansvaret for avdelingen i Tromsø og Harstad.

Økning

– I Harstad har vi økt fra 2 til 4 personer ansatt på to år. I Tromsø har vi økt fra 9 til 12 personer i samme periode. Vi får har stadig økende oppdragsmengde, og har særlig utvidet kompetansen innen systematisk HMS og psykososialt arbeidsmiljø. Dette til tross for at vi faktisk også har tapt et par store kunder siste året. Det er kommuner som går ut på anbud, sier Sørensen.

Skifter lokaler

– Økt oppdragsmengde har bidradd til at vi nå må skrifte lokaler i både Tromsø og Harstad, sier Sørensen.

– Vi øker kundevennligheten i de økte arealene ved våre avdelinger. I Harstad flytter vi inn i helt nye lokaler i Favusgården i Kanebogen 15. september. Vi har vokst oss ut av lokalene vi har vært etablert i på Seljestad, sier Sørensen.

Avdelingen i Harstad har stor vekst på grunn av fokus på kvalitet, internt arbeidsmiljø og kundetilfredshet. Harstad avdelingen har vært, og er fortsatt en særdeles solid avdeling, og skal fortsette og vokse, sier Sørensen.

Han sier at avdelingen i Tromsø jobber tett sammen for å kunne tilby de samme tjenestene.

Arbeidsmedisin

– Vi jobber med arbeidsmedisin. I hovedsak har vi bedriftskunder og vi kjører HMS-tiltak sammen med dem. Spesielt for bedrifter som driver med risikofylt arbeid.

– Her i Troms er vi med på å overvåke helsen til de ansatte. Vi har lege, psykolog, sykepleiere og fysioterapeut, HMS-ingeniører, yrkeshygieniker og ernæringsfysiolog, som er ansatt hos oss, sier Sørensen.

– Stamina Helse har kompetanse på å mål blodtrykk, EKG, lunger og har en audioboks for hørselstester, sier Sørensen, om noe av det Stamina Helse jobber med i Troms.

De har 55 avdelinger på landsbasis.

– Vi har bygd opp våre tjenester over tid og har vokst oss større. Jeg ser ikke bort ifra at vi vil fortsette å vokse, sier Andre Sørensen.

VOKSER: Astrid Leite er HMS-rådgiver og sykepleier ved avdelingen i Harstad som fordobler staben og flytter inn i Favus-gården i Kanebogen i midten av september. Foto: Stamina Helse Foto: Picasa
ØKER: – Økt vekst innen bedriftshelsetjeneste har skapt vekst av ansatte for Stamina Helse i Troms, sier Andre Sørensen, avdelingsleder Stamina Helse Tromsø. Foto: Janita Zenteno Foto: Janita Zenteno