Som en del av verkstedklyngen i Grovfjord er det tidligere etablert to selskaper, Personal Nord AS og Maritim Innredning Nord. Personal Nord AS driver bygging av aluminiumskonstruksjoner, samt utleie av personell. Maritim Innredning Nord er et profesjonelt skipsinnredningsfirma som i tillegg overflatebehandler skipene og mantler rør.

Store muskler

- Disse selskapene gir GMV Service AS store muskler når båtene er solgt og vi trenger mye folk. Samtidig unngår vi større kostnader i tider med mindre arbeid. Dette er en nødvendighet i reparasjonsbransjen, som ikke har like jevn arbeidsmengde som nybygging.

Nærheten til Grovfjord Mek. Verksted, og samarbeidet med våre underleverandører, gir oss fordeler som et nybyggingsverksted - høy bemanning og veldig god tilgang på varer. I tillegg kan vi dele kunnskap på en god måte, sier Markus Shabani Hansen som ser lyst på fortsettelsen.

Mye rør

- Arbeidsmengden for 2017 ser bra ut. Vi er i gang med ett større prosjekt for Nordlaks, der vi monterer dekksutstyr på en av deres oppdrettsbåter. Utstyr som monteres for å gjøre hverdagen til oppdretterne sikrere og mer effektiv.

I tillegg har vi etablert Arctic Piping AS der Kjell Dag Olsen og jeg er eiere. I selskapet har vi ansatt seks personer. Firmaet skal levere totalpakker på alle rørsystem som man finner om bord på skip. Alt dette er mulig takket være motoren Grovfjord Mek. Verksted AS. I kjølvannet av dem kommer det mange bedrifter.

De tre nyetableringene Personal Nord AS, Maritim Innredning AS og GMV Service AS, omsetter for mellom 50- og 60 millioner og har nesten 90 ansatte. I tillegg omsetter Grovfjord Mek. Verksted AS for 235 millioner med 100-120 ansatte. Så får vi se hva Arctic Piping kan få til, foreløpig er det budsjettert med forsiktige 5 millioner i omsetning. Men det kan raskt bli mer.