Bekko kom til Norge i 2013, først til Nord-Trøndelag, senere til Harstad. Syreren jobbet som frisør i hjemlandet, og da var det naturlig at han satset som frisør også i Norge.

1. juli 2015 åpnet han salongen Legend frisør i Storgata.

– Jeg kom hit fordi jeg hørte at Harstad ikke hadde utenlandsk, billig frisør. Og nå har jeg mange kunder, sier Bekko.

Han turte satse penger på sin egen salong fordi han etter et knapt halvår i Norge fikk varig opphold.

Får ikke opphold

For ti måneder siden kom så kona til Harstad. Og nå har de har fått ei datter, som er én måned gammel.

Kona har vært mye syk og har time på sykehuset 18. desember. Dagen etter må hun ut av Norge fordi hun har fått avslag på oppholdstillatelse. Og med på lasset følger Kamiran Bekko.

– Jeg må være med. I avslaget sto det at hun må reise ut av landet og søke oppholdstillatelse derfra, sier han. – Men hva gjør vi om hun ikke blir frisk, undrer han.

Ødelagt

Han og kona giftet seg i Danmark. Derfra fikk han beskjed om å reise til Norge og søke opphold. Han fikk, og skulle gjerne sett at kona og datteren også ble harstadværinger, men har lite håp om at de blir det.

– Det er ikke aktuelt å søke på nytt fordi det er for lett å gi avslag. Jeg er helt sikker på at det blir et nytt avslag hvis vi søker igjen, sier syreren som mener det bør bety noe at han er et produktivt medlem i det norske samfunnet.

– Jeg har kjempet for å kunne være skattyter og bedriftseier med blant annet momsansvar. Dette er selvfølgelig ikke et like stort problem som det jeg hadde i Syria, men jeg føler likevel at livet mitt blir ødelagt, sier Bekko.

19. desember må kona ut - til Danmark - uten å ha rett på bolig eller støtte av økonomisk art der.

– Vi har ingen ting i Danmark. Derfor må jeg bli med for å ta meg av dem, sier Bekko.

Siste før avreise

Dermed må han avvikle salongen han har oppnådd suksess med. Kundene er mange, og Kamiran tjener godt.

Etableringen av Legend frisør skjedde med egne midler ettersom Bekko ikke mottok støtte av økonomisk art.

Så mange kunder har han at den årlige omsetningen er på godt over én million kroner.

– Vi ønsker å bli her i Harstad, men 17. desember blir den siste dagen jeg holder åpent. Dagen etter følger jeg kona mi til sykehuset, og den 19. desember setter vi oss i bilen og kjører til Danmark, sier Kamiran Bekko.