Han er altså ikke på villspor i Finnmark. Men fra og med lørdag beveger han seg på ukjente stier. Lars Monsen er nemlig premiereklar med en ny serie på NRK1.

NRKs nyelørdagssatsing «Monsen på villspor» er en villmarks- og underholdningsserie derMonsen utfordres på det han kan aller best, nemlig å overleve i villmarken. Forskjellen er bare at denne gangen vet han verken hvor han er, eller hvor langt det er til målet.

I hver episode sender programleder Anne Rimmen Lars Monsenut på en ny ekspedisjon. Med bind for øynene blir han fraktet i helikopter tilet sted i Skandinavia hvor han aldri tidligere har vært.

Tøffere enn tenkt

Derfra må han greie seg med det han har, og finne fram tilmålet innen en tidsfrist. Monsen har heller ikke pakket sekken selv og har kun begrensetmed utstyr. Han må derfor ta i bruk alt han har av villmarkskunnskap for åoverleve.

Noen av ekspedisjonene blir langt tøffere enn han haddetenkt, og dersom han ikke løser oppdraget, må han hentes ut av villmarken. Og det er ikke noe Lars Monsen ser for seg.

– Dette var veldig spennende å være med på, og deutfordringene jeg fikk gjorde at jeg virkelig måtte skjerpe meg. Og det er dajeg trives aller best. Men det å gå uten kompass eller minimalt med mat er enstor prøvelse, sier Lars Monsen.

Sporer Monsen med gps

Lars Monsen er utstyrt med videokamera som han i kjent stildokumenterer alle ekspedisjonene med. I tillegg har han en gps-sender i sekkenslik at programleder Anne Rimmen, og hennes faste villmarksekspert TrondStrømdahl, kan følge bevegelsene hans til enhver tid. Strømdahl har kjentMonsen i over 30 år, og vært med på å planlegge alle turene i serien.

I serien utfordres seerne til å finne ut hvor Monsenbefinner seg. På UT.no kan de både før og under sending følge det samme kartetsom Monsen har fått utdelt.  Det blirogså anledning til å «chatte» med Monsen, Rimmen og Strømdahl.