Nye Tjeldsund Høyre avholdt nominasjonsmøte onsdag denne uka. Der ble dagens Tjeldsund-ordfører Liv Kristin Johnsen valgt som deres ordførerkandidat. Om ett år er det kommunevalg for perioden 2020-2023, og det skal avgjøres hvem som skal lede den nye kommunen, når Tjeldsund og Skånland slår seg sammen.

Les også: Dannet nytt parti

– Jeg synes jeg er kommet såpass godt i siget med god fart i flere prosjekter, derfor valgte jeg å stille. Det er veldig hyggelig at valget var enstemmig, da dette vil bli teamarbeid og det er viktig for meg å ha medlemmene i ryggen, sier Johnsen.

Leder Fellesnemnda

Hun leder i dag Fellesnemnda som bygger den nye kommunen til 2020. Hun legger vekt på å fortsette det gode arbeidet med å utvikle nye boligarealer i kommunen, samt å få på plass studentboligene til fagskolen, samt områdeplan for Kongsvik.

Les også: Forsinkelser bekymrer ikke

Hun trigges av å legge til rette for ny utvikling i hele den nye kommunen både når det gjelder boligbygging, som kan trekke nye innbyggere til området, samt utvikle gode desentraliserte og digitale tjenester til innbyggerne. Hun er dessuten opptatt av å legge til rette for nye næringsarealer, som kan skape nye arbeidsplasser.

– Trenger Hålogalandsparken

– Evenskjer trenger en stor arbeidsplass, av typen vi har på Fjelldal og i Grovfjord. Med Hålogalandsparken, som jeg jobbet med tidligere, kan man få inntil 200–300 arbeidsplasser. Derfor er nye næringsarealer så viktig, sier hun.

Valgkampen er ennå ikke i gang, selv om Johnsen nå er nominert. Hun vil bruke tida fremover til å lytte til innbyggerne, om hva de synes er viktig fremover.

Hun vil ta opp konkurransen med Arbeiderpartiets ordførerkandidat, når den er klar.

Les mer: - Stadig mer matjord kuppes

Les også: Forventer bred diskusjon

Fokus på utvikling

– Min styrke er at jeg har et godt blikk på utvikling, og en forståelse for hvordan man tar dette videre. Så blir det opp til folket å velge ordføreren når vi kommer så langt, sier hun.

Liv Kristin Johnsen ble valgt til ordfører i dagens Tjeldsund for snart tre år siden, men har erfaring som kommunestyrerepresentant i i perioden før dette også.