Tallene stammer fra DNB Eiendom Harstad, der Odd Sverre Holte har tatt for seg Harstad. Ifølge han er utviklingen positiv.

– Overraskelsen er likevel at tallene for april var noe sterkere enn ventet, sier han.

I boligprisstatistikken for april har han beregnet prisen for de ulike boligsegmentene, og her framgår det at rekkehus, leiligheter og tomannsboliger trekker opp, mens boligprisen på eneboliger fikk en nedgang.

– Slik vi leser tallene er det smart å kjøpe bolig når boligprisene stiger. Prisveksten fra mars i år til april var på 0,77 prosent. Kun 40 prosent av boligene som ble solgt i april gikk under prisantydning. Dette betyr at «røverkjøpene» i framtiden kan bli sjeldnere å se, sier han.

Store prisvariasjoner

I april ble det solgt åtte eneboliger, syv rekkehus, elleve leiligheter og fem tomannsboliger eller part av tomannsbolig.

– Prisene er forskjellige for hver av segmentene. Sterkest vekst har ikke helt uventet, leiligheter. Leiligheter hadde i april i en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 34.578 kroner, rekkehus 25.924 kroner mens eneboliger ligger på 19.131 kroner per kvadratmeter, forteller Holte.

Venter fortsatt stigning

Gjennomsnittlig omsetningstid for boliger solgt i april var 67 dager.

– Til tross for at noen boliger nærmest «fyker» av vei, er det flere eiendommer som trekker opp snittet. Rekkehus er det som gikk raskest av alle boligsegment med 47 dager, sier Holte.

Hittil i år er det solgt 116 eiendommer. Det er 18 prosent flere salg enn årets fire første måneder i fjor, opplyser Odd Sverre Holte, som forteller at boligprisene ventes å fortsette å stige i takt med at utbudet blir større.

– Det er grunn til å tro at de som står i posisjon å kjøpe nå, fortsatt kan gjøre et godt kjøp, sier han.