Så følger Storbritannia, som en stund har hatt andreplassen på den samlede oversikten til Eurovisionworld.

Det skiller imidlertid lite mellom de to. Mens Sverige regnes å ha en vinnersjanse på 11 prosent, ligger Storbritannia på 10 prosent lørdag ettermiddag. Ukraina regnes å ha en vinnersjanse på hele 60 prosent.

Pressen: Britisk seier

En avstemning i pressesenteret plasserer imidlertid Storbritannia på topp, foran Sverige og Spania. Så følger Hellas.

Hellas stiller i år med norsk-greske Amanda Tenfjord fra Ålesund og låten «Die Together». På spilleselskapenes lister ligger den på en åttendeplass – etter en stund å ha hatt femteplassen.

Presseavstemningen plasserer Norge og Subwoolfer på en delt 15.-plass. Det ser noe bedre ut på spillselskapenes lister, der de gule ulvene og låten «Give That Wolf A Banana» ligger på en niendeplass.

Tsjekkia stiller med bandet We Are Domi og låten «Lights Off». To av de tre i bandet er norske. Bidraget ligger lørdag ettermiddag på en 14.-plass hos spillselskapene og en i likhet med Norge på en delt 15.-plass i presseavstemningen.

Spørsmål om «sympatistemmer»

Ukraina rykket helt på opp topplasseringen hos spillselskapet da Russland invaderte landet i slutten av februar.

– Jeg tror ikke Ukraina får like mange såkalte sympatistemmer som spådd på forhånd, samtidig tror jeg ikke juryen gir den toppscore, sa Morten Westgaard, som rapporterer fra Torino for Eurovision Norway , tidligere i uka.

Vinnerlandet får ansvaret for neste års arrangement.

– Burde vi ikke heller vise sympati med Ukraina ved å sende penger dit, istedenfor den byrden det er å vinne? spurte Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben.

Vil arrangere

NTB har spurt rapper og frontfigur Oleh Psiuk i Kalush Orchestra hva som vil skje om gruppa vinner.

– I så fall vil Ukraina være vertskap for Eurovision Song Contest neste år. Det vil være et nytt land. Et integrert, utviklet og lykkelig Ukraina, sier han.

Årets Eurovision Song Contest går i Italia etter at Måneskin vant i Rotterdam i fjor. Finalen sendes fra Pala Olimpico i Torino og starter klokka 21.