Det bekrefter familien til iHarstad.

– Vi tror han døde i et artilleriangrep 3. desember, men grunnet omfanget av situasjonen er ingen detaljer å få bekreftet med det første, sier familien i en uttalelse til avisa.

Meland skal ha dratt til Ukraina i august i år for å assistere med sanitetsarbeid, opplyser familien.

UD jobber mot lokale myndigheter

Harstad Tidende har vært i kontakt med Utenriksdepartementet onsdag ettermiddag. Pressetalsperson Siri Svendsen bekrefter at UD er kjent med at en norsk borger skal være drept i Ukraina.

– Vi jobber nå med å få en formell bekreftelse fra lokale myndigheter. UD er i kontakt med pårørende. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke gi ytterligere detaljer i saken, sier Svendsen.

Ibestad-ordfører Jim Kristiansen fikk melding om dødsfallet i 14-tiden tirsdag.

– Vi kjenner ikke omstendighetene rundt dødsfallet. Det må vi følge opp med UD onsdag morgen, sa Kristiansen natt til onsdag.

Stiller med kriseteam

Kommunen fikk beskjed om dødsfallet gjennom pårørende.

– De pårørende har fått tilbud om alt de måtte trenge av bistand og hjelp. Vi stiller opp med kriseteam, psykolog og lege dersom de har behov for det, sier ordføreren.

– Preger samfunnet

Ibestad er en liten kommune med 1.300 innbyggere der alle kjenner alle.

– Dødsfallet preger samfunnet sterkt. Det er tungt å motta en beskjed om at et så ungt menneske har gått bort på en slik måte, sier Kristiansen.

Ordføreren har foreløpig ikke informasjon om når dødsfallet inntraff, om mannen var stridende i krigen eller om han var i Ukraina som frivillig på annet vis.

– Jeg kjenner ikke til forholdene i Ukraina. Når ting har skjedd vet jeg dessverre ikke, sa ordføreren natt til onsdag.

Pårørende, venner og bekjente har tent lys ved rådhuset, der det flagges på halv stang onsdag.