Torsdag ble noe utenom det vanlig for Harstad brann- og redningstjeneste. Normalt har et vaktlag på seks personer full kontroll på byen, men torsdag var 24 personer i sving i flere timer for å sikre mest mulig av det Ingunn ønsket å ødelegge.

Fra klokken 11.30 til 18.30 var byens brannkonstabler ute på hele 35 oppdrag.

Vaktsjef Pål Nilsen sier de jobbet kontinuerlig med å ta unna alle henvendelsene de fikk.

– I Holtet måtte vi opp på taket på et privathus for å ta ned en pipe som holdt på å bli tatt av vinden. Et annet sted sikret vi også et uthus der taket var blåst bort, på Sama blåste et stuevindu inn i et privathus. Det var en skrekkopplevelse for familien som satt i stuen, og datteren fikk kutt fra vindusbitene som kom flyende. Vi fikk tettet igjen vinduet med plater.

På Ringberg reddet de et tak på en veranda fra å bli tatt av vinden, et annet sted sikret de et vindfang som holdt på gå med i stormen.

– På Gangsås fikk vi kontroll på et tak som var på avveie på grunn av stormen, og vi fjernet skiltene som falt ned i veibanen på rundkjøringen på Sama, sier han.

Skiltene som ble tatt av stormen på Sama, ble sikret og lagt i tunellen under veien. Foto: Pål Nilsen
Harstad brann- og redningstjeneste måtte fjerne et tre som hadde falt over biler. Foto: Pål Nilsen
Dette taket var på ville veier på Skaret. Men Harstad brann- og redningstjeneste sørget for å minimere skadene. Foto: Pål Nilsen
Dette taket på Gangsås var til stor fare for omgivelsene, men Harstad brann- og redningstjeneste klarte å hindre den videre ferden. Foto: Pål Nilsen

Når Harstad Tidende snakker med Nilsen, er de oppe i Skaret og prøver å redde restene av et hustak.

– Deler av taket ligger strødd over hele området, sier han.

Brannsjef Ove Frantzen sier det var en meget het dag. Ikke bare måtte de redde flere hustak, men også fjerne trær som lå i veien ble fjernet.

Til tross for sterk storm, jobbet Harstad brann- og redningstjeneste på et hustak i Holtet for å ta ned en pipe som stormen hadde løsnet. Foto: Pål Nilsen

– Normalt har vi et vaktlag på seks personer, men uværet gjorde at vi kalte ut alt tilgjengelig mannskap. Totalt har vi vært 24 personer i arbeid. I tillegg kommer krisestaben fra Harstad kommune, sier han.