Mandag og tirsdag kringkastet NRK Troms sine ettermiddagssendinger direkte fra festspillbyen Harstad. Forrige gang de gjorde dette var i 2014.

- Vi har et mål om å komme oss ut og snakke mer med folk, ikke bare ringe dem på telefonen. Det er litt mer teknisk og mer å holde styr på enn når man står i studio, men det har gått veldig fint, sier programleder Sigrid Agnethe Hansen om det som var hennes første direktesendinger.

Stemning i byen

Hansen er selv harstadværing, og hadde ekstra lyst til å lage radio fra hjembyen.

- Det er veldig fint å være i Harstad når det er festspill. Byen er fylt av ei stemning og en spenning denne uka som er ekstra spesiell. I tillegg er det mange kjente folk som er hjemme, og altlid noen å stoppe og prate med. Det har også vært lett å finne gjester å invitere i studio, så det har vært både enkle og artige sendinger å lage, sier hun.

Måtte trekke innendørs

Hansen har hatt sendingene sammen med Rune Nordgård Andreassen. Mandag sendte de fra torget, der de sto utendørs hele arbeidsdagen. Der hadde de artistintervjuer i forkant av konserter, og ulike musikkinnslag.

- Det ble en del måkelyd i bakgrunnen, men det er forsåvidt koselig. Men det ble ganske kaldt for oss etterhvert med kun åtte grader.

I uværet tirsdag fikk de dele husvære med Festspillbutikken, for ikke å blåse bort.

Riksdekkende

Ettermiddagssendingene har gått ut til både Troms og Finnmark, så flere enn vanlig har kunnet høre dem. I løpet av de to dagene har også en del av sakene deres blitt sendt på riksradio og rikstv.

- Vi opplever at det er interesse for stoff om Festspillene i også, og er veldig fornøyde med det, sier hun.

Resten av uka har NRK tre reportere som dekker Festspillene. Om to uker drar Hansen til til Riddu Riddu i Manndalen og lager direktesendinger derfra.

- Så skal vi tilbake til Tromsø og drodle litt om hva som skjer utover høsten som vi bør være tilstede på. Hvis folk har tips til steder vi burde være, tar vi gjerne imot ønsker, sier hun.