Det bekrefter informasjonsdirektør Bjørg Sandal til ht.no.

- Draugen-kontrakten som Aibel har med Shell har fram til i dag blitt utført fra fire kontor. Det blir nå kuttet til to kontor, og et av de kontorene som rammes er Harstad. Dermed forsvinner om lag 45 arbeidsplasser fra Aibel i Harstad. Det som blir igjen her er i all hovedsak kontrakten vi har med Statoil, sier Sandal til ht.no.

Også kontrakten med Statoil blir i omfang mindre. Det betyr at om lag halvparten av de ansatte ved Aibel-kontoret i Harstad forsvinner.

- Så får vi se i framtiden om vi øker igjen, sier Sandal.

Ledelsen i Aibel var til stede for å informere de ansatte. Også toppsjef Jan Skogseth er i Harstad onsdag.

Ht.no så med egne øyne at det var noe nedtrykt stemning blant de ansatte da de gikk hjem fra jobb onsdag ettermiddag.

Tidligere onsdag meldte ht.no at på grunn av fortsatt innstramming i markedet må Aibel redusere bemanningen med om lag 250 personer. Det meldte Aibel på egne nettsider.

Aibel er et ledende serviceselskap i olje- og gassindustrien. Selskapet er også etablert innen fornybar energi. Rundt 6.000 medarbeidere er engasjert i arbeid på land og offshore. Selskapet har hovedkontor i Stavanger, men er også etablert med over 100 ansatte i Harstad.

Hovedoppgaven til kontoret i Harstad er kontrakten med Statoil for vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid på produksjonsskipet Norne i Norskehavet.

I februar 2012 fikk Aibel en rammeavtale med A/S Norske Shell for modifikasjoner på Draugen-plattformen. Kontoret i Harstad er også involvert i gjennomføringen av modifikasjonsprosjekter på Draugen. Det er førstnevnte kontrakt som nå reduseres og som betyr at Harstad-kontoret må redusere antall ansatte.