Ofte kommer spørsmål om avbestillingsforsikring opp når du bestiller flyturen din, noe som selvsagt koster penger. Penger du kanskje kan spare. Tall fra Tryg Forsikring viser at drøyt 30 prosent av oss har reiseforsikring, men takker likevel ja til avbestillingsforsikring når vi bestiller flyreise.

– Du trenger ikke betale for mer enn du trenger. Har du en vanlig reiseforsikring er avbestilling allerede dekket. Det er lett å bli forvirret, men turoperatørenes reiseforsikring dekker vanligvis akkurat det samme som din egen reiseforsikring, informerer Espen Opedal, leder for Tryg Forsikring i Norge, i ei pressemelding.

Sjekk barnas alder

Siden du ikke trenger avbestillingsforsikring dersom reiseforsikringen din er i orden, oppfordrer Tryg deg til å sjekke om hele familien er dekket av reiseforsikringen.

– En del voksne barn lever i den tro at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring så lenge de bor hjemme, uansett alder. De fleste reiseforsikringer gjelder kun frem til barnet fyller 21 år. Etter den tid må «barnet» ha egen reiseforsikring, selv om man fortsatt bor hjemme hos mamma og pappa, sier Opedal.

Gyldig grunn?

At du har avbestillingsforsikring betyr ikke at du kan avbestille en reise helt uten videre.

- For å avbestille en reise og få pengene tilbake på forsikringen er det sykdom med legeerklæring som gjelder. Alvorlig sykdom i nær familie kan også være gyldig grunn, forteller Opedal.